'Gençleri dağa gönderen biz değiliz, Süleyman Soylu’dur'

19 Eylül 2019
'Gençleri dağa gönderen biz değiliz, Süleyman Soylu’dur'

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP önündeki ailelere de değinerek, “Aslında konuşarak gençleri dağa gönderen biz değiliz. Konuşarak bunu sağlayan Süleyman Soylu’nun kendisidir” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki belediyelere kayyım atanmasının ardından başlatılan Demokrasi Nöbeti Mardin’de 32’nci gününde devam etti.

Mardin Valiliği tarafından kentte bir ay daha uzatılan “eylem ve etkinlik yasağı" gerekçesi ile HDP il binasının etrafı polis ablukasına alındı.

Bu nedene HDP’liler eylemlerini il binası önünde sürdürdü. Nöbete HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven de katıldı. 

Nöbette açıklama yapan Güven, Mardin ve diğer kentlerde HDP’lilerin yapmak istedikleri açıklama ve eylemlerin polis ablukası altına alındığını ve partinin sesinin kısılmak istendiğini belirterek, şöyle dedi:

Korku nedir sormak istiyoruz. Nedir sizi korkutan. HDP konuştuğunda Kürtler konuştuğunda neden korkuyorsunuz. Neden etrafımızı sarıyorsunuz. Siz ne yaparsanız yapın biz hakikati haykırmaya devam edeceğiz.”  

HDP’li üç büyükşehir belediyesinin ardından Kulp ve Karayazı belediyelerine de kayyım atanmasını değerlendiren Güven, önce kayyım atamalarının alt yapısının hazırlandığını ardından taşlarının döşendiğini ve belediyelerin daha sonra gasp edildiğini söyledi. Kürtlere karşı yeni konseptlerin hazırlandığını belirten Güven, televizyon ekranlarında sabahtan akşama kadar Kürtler adına kim olduğu belli olmayan kişilerin konuşturulduğunu söyledi. Kendilerinin konuşarak gençleri dağa yönlendirdikleri iddialarına ve HDP önündeki ailelere de değinen Güven, “Bu konseptler Türkiye’nin birliği için değil. Aslında konuşarak gençleri dağa gönderen biz değiliz. Konuşarak bunu sağlayan Süleyman Soylu’nun kendisidir. Ötekileştirilen dil, televizyonlarda akşama kadar kullanılan dil gençleri canından bezdiriyor. Bülent Arınç bu gerçekliğe işaret etti diye ‘hadi oradan’ dediler. Bunlar gerçeğin üstünü sürekli kapatmaya çalışıyorlar” diye konuştu. 

Sözlerinin devamında CHP’ye dönük iktidar tarafından dile getirilen söylemleri de hatırlatan Güven, CHP’nin net olmadığı ve baskılara karşı tepkisini yüksek sesle getirmediği sürece iktidara gelme şansı olmadığını ifade etti. (Mezopotamya Ajansı)

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…