CHP'den Soylu'ya İmamoğlu yanıtı: Ateş olsan...

3 Eylül 2019
CHP'den Soylu'ya İmamoğlu yanıtı: Ateş olsan...

Ekrem İmamoğlu için 'pejmürde ederiz' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Özgür Özel ve Seyit Torun'dan yanıt: Haddini bil, otur yerine... 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Diyarbakır'da, görevden uzaklaştırılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşaşkanı Ahmet Türk ile bir araya gelmişti. İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin mezarını da ziyaret etmişti.

Diyarbakır’da görevden alınan HDP’li belediye eş başkanlarını ziyaret ettiği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, “Seni pejmürde ederiz” diyerek tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya CHP’den yanıt geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklama ile ilgili olarak Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Soylu halkın değil siyasi sahibinin seçtiği onun yerine tehdit ve hakaret eden bir kukladır. Atanmış Soylu seçilmiş İmamoğlu’nu tehdit ediyor. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Dünyanın en büyük metropolüne iki kez seçilen başkanı tehdit eden Soylu haddini bil otur yerine!”

Yine Twitter hesabından açıklama yapan CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da, “ ‘Atanmış’ bir Bakan’ın, ‘seçilmiş’ bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı alenen tehdit etmesi hadsizliktir! Sizi milli iradeye ve halkın kararına saygıya davet ediyorum. Haddinizi bilin” dedi.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…