Erdoğan 'Pelikancılar'ı ziyaret etti, Gül ve Babacan'a 'FETÖ' gözdağı

4 Ağustos 2019
Erdoğan 'Pelikancılar'ı ziyaret etti, Gül ve Babacan'a 'FETÖ' gözdağı

AKP'li CB Tayyip Erdoğan, eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nu koltuğundan indiren grup olarak bilinen "Pelikancılar" grubuna ziyaret gerçekleştirerek yeni bir tartışmanın kapısını araladı.

Erdoğan, Pelikancılar grubunun merkezi olan ve Pelikan Yalısı olarak bilinen Bosphorus Global'i (Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi) ziyaretinde bir buçuk saatlik de bir görüşme gerçekleştirdi.

Bosphorus Global@BosphorusGlobal olarak şu açıklama yapıldı:

Başkan Erdoğan müessesemize teşrif buyurdular.

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede Başkan Erdoğan'a müessesemizin @FetoGercekleri, @Yekvucutcom, @DogrusuNe, @FactsofTR, @FactCheckingTR, @ShameChronicles gibi projelerinin yanı sıra yurt dışı faaliyetleri hakkında da bilgi verildi.

Resmi Twitter'da görüntüle

Görüşmede, AKP içindeki Pelikan yapılanmasının da önde gelen ismi Hilal Kaplan ve eşi Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Başkanı Süheyb Öğüt de yer aldı.

Bosphorus Global'in hesabından bir fotoğrafla duyurulan ziyarete ilişkin paylaşımda, 'Pelikan'a ait bazı Twitter hesapları da işaretlenerek bilgi verildiği açıklandı.

Bu hesaplardan biri de 'Fetö Gerçekleri' adlı hesap. Erdoğan ziyaretinin gerçekleştiği gün bu Twitter hesabından yapılan paylaşımlar ise manidar...Zira eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın, Ali Babacan'la yeni parti hazırlığında olduğu söylenen Abdullah Gül ile ilgili konuşması "FETÖ" gözdağı ile paylaşıldı. Söz konusu tweette, "FETÖ firarisi Ekrem Dumanlı'nın 'Abdullah Gül' ile New York anıları: Gülen'i çok özledim, beni görüştür dedi" gibi ifadelere yer verildi.

FETÖ Gerçekleri@FetoGercekleri

FETÖ firarisi Ekrem Dumanlı'nın "Abdullah Gül" ile New York anıları

-''Gülen'i çok özledim, beni görüştür dedi."

-"Gül ile Hoca Efendi (FETÖ elebaşı) telefonda görüştü."

-"Karşılıklı hasret giderdiler, konuştular, muhabbet ettiler.''

Öte yandan aynı hesaptan yapılan bir başka paylaşım daha dikkat çekiyor. Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın "FETÖ ile mücadeleyi sekteye uğrattığı" yolunda mesaj verilen paylaşımda, AYM kararlarında Abdullah Gül etkisi olduğu iddiası öne sürülüyor. Haşim Kılıç'ın Gülen cemaati davalarına ilişkin bir konuşmasına da yer verilen video paylaşımda, şu suçlamalar yöneltiliyor:

-AYM'nin FETÖ ile mücadeleyi sekteye uğratan kararlarında Abdullah Gül'ün etkisi;

-FETÖ yapılanması inkar edildi.

-FETÖ'nün terör yuvaları korundu.

-FETÖ tetikçilerinin firarının önü açıldı.

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…