AKP FETÖ’ye göz kırparken parti-ordusu için bir adım daha attı

2 Ağustos 2019
AKP FETÖ’ye göz kırparken parti-ordusu için bir adım daha attı

YAŞ Toplantısı’nda alınan kararlar AKP'li CB Erdoğan tarafından imzalandı. YAŞ kararlarında, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimine karşı mücadele eden bazı subayların görev sürelerinin dolmamasına rağmen emekli edilmesi tepkilere neden oldu.

Atama sırasında bekleyen 8 Korgeneral/Koramiralden, Orgeneral/Oramiralliğe yükseltilen olmadı. Yalnızca bir Tümgeneral, Korgeneralliğe yükseltilirken 13 Tuğgeneral/Tuğamiral, Tümgeneral/Tümamiralliğe atandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) terfi ve atama dosyalarını değerlendiren Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) terfi sırasında olan 126 general ve amiralden 14’ü bir üst rütbeye yükseltildi. İki orgeneral emekliye sevk edilerek kadro boşalmasına karşın atama sırasında bekleyen 8 korgeneral/koramiralden orgeneral/oramiralliğe yükseltilen olmadı. Bir tümgeneral korgeneralliğe yükseltilirken 13 tuğgeneral/tuğamiral, tümgeneral/tümamiralliğe atandı.

BALYOZ KUMPASI MAĞDURLARINA EMEKLİLİK

ABC gazetesinin derlediği habere göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda yapılan atamalarda kumpas davası mağduru komutanlardan bazıları terfi ettirilirken bir bölümü de emekliye sevk edildi. YAŞ kararıyla tümamiralliğe terfi eden Yankı Bağcıoğlu, İstanbul askeri casusluk davasında yargılanmıştı. Bağcıoğlu, bu davanın beraatla sonuçlanmasının ardından 2016’da tuğamiralliğe terfi etmişti. Albaylıktan tuğamiralliğe terfi eden isimlerden Özgür Özcan Altunbulak, Mehmet Emre Sezenler, Rafet Oktar ve Refik Levent Tezcan da Balyoz ve Askeri Casusluk davalarında yargılanmışlardı.

Balyoz davasında yargılanan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tuğamiralliğe terfi ettirilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Plan Prensipler Başkanı Bülent Olcay, Donanma Kurmay Başkanı Berker Emre Tok, Genelkurmay Yönetim Başkan Yardımcısı Önder Çelebi, Ege Deniz Bölge Komutanı Cemalettin Bozdağ ve Deniz Kuvvetleri Personel Başkanı Şafak Duruer ise normal bekleme süresi dolmadan kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilenler arasında yer aldı.

KUMPAS MAĞDURLARINA TASFİYE ‘KEMALİST ÖĞRENCİLERE MOBBING’ UYGULADIĞI İDDİASI OLAN KOMUTANA TERFİ!

Ergenekon soruşturmasında hapis yatan Yarbay Mustafa Dönmez, bugünkü YAŞ kararıyla korgeneralliğe terfi ettirilen İrfan Özsert için “Kemalist öğrencilere mobing uygulayan bir komutandı” ifadelerini kullanmıştı.

Bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı YAŞ kararlarıyla, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Tümgeneral İrfan Özsert korgeneralliğe terfi ettirildi.

ÖZSERT HAKKINDA ÇARPICI İDDİALAR…GÜLEN CEMAATİNE Mİ MENSUP?

Açıklanan kararda 14 general ve amiralin terfi ettirildiği duyurulurken, listede Özsert’in adı ayrıca dikkat çekti.

Zira Özsert’in hakkında Kara Harp Okulu’nda alay komutanlığı yaptığı döneme ilişkin çarpıcı bir iddia bulunuyor.

Ergenekon kumpasında “mühimmat” gizlediği iftirasıyla 5 yıl 2 ay hapis yatan emekli Yarbay Mustafa Dönmez, 2016 yılında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Merdan Yanardağ ile birlikte konuk olduğu bir televizyon programında o dönem Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Genel Sekreteri olan Tümgeneral İrfan Özsert’in Gülen Cemaati’ne mensup olduğunu öne sürmüştü. Dönmez, Hulusi Akar’a atfen “’Benim özel kalem müdürümün Fethullahçı olduğunu bilmiyorum’ diyor. Belgesi var.” derken, “Peki şu anda Genel Sekreterliğine atadığı isim kim? Şu anda Tümgeneral İrfan Özsert. İrfan Özsert kim? Kara Harp Okulu’nda alay komutanıyken, Kemalist öğrencilere işkence düzeyinde mobing uygulayan bir komutandı” ifadelerini kullanmıştı.

İstihbarat subaylığı da yapan Yarbay Mustafa Sönmez, Genelkurmay Başkanlığının görevlendirmesiyle TSK’da Fethullahçı yapılanma hakkında ilk araştırma raporunu hazırlayan asker olarak tanınıyor. sönmez bu nedenle Ergenekon kumpasına dahil edildi. 5 yıl 2 ay süren tutukluluktan sonra beraat etti.

Gerici-faşist 15 Temmuz 2016 Fethullahçı darbe girişimi sonrasında, darbecilere karşı direndikleri ve darbeyi bastırdıkları için terfi alan subaylar da bu YAŞ toplantısında görev ve bekleme süreleri dolmadan tasfiye edildi. Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi AKP-Cemaat kumpas davalarından yargılanan, berat eden ve emekli edilmemişlerse geri döndükleri TSK’da 15 Temmuz darbesinin bastırılmasından yaşamsal rol oynayan yurtsever subaylar, kurallar ve bütün teamüller çiğnenerek ordudan tasfiye edildi. Bunlardan general rütbesindeki  Balyoz sanığı Sırrı Yılmaz ve Askeri Casusluk sanığı Süleyman Ertızman, sadace iki örneği oluşturuyor. Yine Genelkurmay’ın FETÖ Raporunu yazan ve bu raporda hükümetin de sorumluluklarını ortaya koyan Tuğgeneral Nerim Biltlislioğlu da emekli edilenler arasında.

Terfi listesinde olan ve general olacağına kesin gözüyle bakılan, ancak bir süredir yandaş/dici Yeni Şafak gazetesinin, “mescit kapattırdı” şeklindeki iftirası ile yıpratılmaya çalışılan Albay Selçuk Kubilay Karslı da emekli edildi.

Çok daha önemli ve hükümetin tutumunu ortaya koyan kararların bir bölümü ise şöyle; 15 Temmuz’da İstanbul 2. Zırhlı Tugay’da Fethullahçı darbecelere direnen, silahlı çatışmaya giren, İstanbul’da darbe için gerekli olacak miktarda/sayıda  tank ve zırhlı aracın sokağa çıkmasını önleyen, tanklara makinalı tüfek takılmasını engelleyen Tuğgeneral Hançeri Sayat ve Tuğgeneral Erkan Olgay’da yukarıda belirtildiği gibi tasfiye edilen cumhuriyete bağlı subaylar arasındaydı. Maltepe Zırhlı Tugayı’nda darbecilerle çıkan çatışmalarda, Balyoz davasından 3 yıl 2 ay hapis yatan Albay Sait Ertürk şehit olmuştu. bilindiği gibi Balyoz kumpası çökünce bütün sanıklar beraat etmişti.

DARBEYİ BASTIRANLAR EMEKLİ EDİLDİ

Hava Kuvvetleri’nde orgeneral ve korgeneralliğe terfi yapılmadı. 7 Tuğgeneral Tümgeneral oldu. 6 Albay da Tuğgeneralliğe yükseltildi. 6 Albay’dan üçünün pilot, birinin hava savunma ve birinin kontrolör ve birinin de tabip olması dikkat çekti.

Hava Kuvvetleri’nde Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun görev süresi ise bir yıl uzatıldı. 16 Temmuz’da Akıncı Üssü’nü vuran Korgeneral Nihat Kökmen ve Yılmaz Özkaya ile birlikte bir Tümgeneral ve 3 Tuğgeneral emekli edildi.

Normal süresini tamamlamayan Korgeneral Muhittin Fatih Sert ile 4 Tuğgeneral de emekli edildi.

TSK’NIN EMEKLİ KAHRAMAN SUBAYLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan TSK’nın emekli kahraman subayları YAŞ kararları sonrasında tepkilerini dile getirdi.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da YAŞ kararları için “Makul bulmak mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“Kardak Kahramanı” olarak bilinen eski SAT komandosu emekli Kurmay Albay Ali Türkşen de kişisel Twitter hesabından YAŞ kararlarına tepki gösterdi. Türkşen, “Bekleme süresi dolmadığı halde kadrosuzluktan emekli edecek ne gördünüz acaba? Bu ne telaş, yangından mal mı kaçırıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

‘TSK’NIN İÇİNE POLİTİKA KURDU GİRDİĞİNDE NE DENLİ KORKUNÇ DURUMLAR YAŞANDIĞINA TARİH TANIKTIR’

Emekli Deniz Kurmay Albay Bora Serdar da karar için “TSK’nın içine ‘politika kurdu’ girdiğinde ülke için ne denli korkunç durumlar yaşandığına tarih tanıktır” yorumunda bulundu.

Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel de ayrıca, kişisel Twitter hesabından YAŞ kararına tepkisini dile getirdi. Mustafa Önsel, FETÖ ile mücadele eden ve FETÖ’nün hedefinde olan subayların büyük bir kısmının emekli edildiğini belirtti. Önsel, YAŞ kararlarının kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

TÜRKER ERTÜRK: TASFİYELERE FETÖ BAYRAM EDİYOR!

Türker Ertürk@Orsatramola

Aşağıdaki hesap FETÖ unsurlarına ait! Askeri Şura kararlarına ve özellikle tasfiyelerine bayram ediyorlar! Demem o ki; FETÖ ile mücadele palavra. TSK’yı parti ordusu haline getirmeye çalışıyorlar. İktidar Türkiye’yi felakete sürüklemeye kaldığı yerden devam ediyor!

View image on Twitter

MEHMET METİNER DE DAYANAMADI

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner de YAŞ kararlarına tepki gösterdi. Kişisel Twitter hesabından  açıklamada bulunan Metiner, “FETÖ ile cansiperane mücadele eden ve bu yüzden FETÖ’cülerin ölüm listesinde olan değerli denizci komutanımız Cihat Yaycı’nın terfi almaması manidar olmanın ötesinde üzücü. Bu iş pek bir YAŞ” ifadelerini kullandı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…