Türk-İş'ten grev kararı

31 Temmuz 2019
Türk-İş'ten grev kararı

Basın-İş sendikası da bugün İstanbul Beşiktaş'taki Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne grev kararını astı.

Toplu sözleşme görüşmelerinde sonuç çıkmaması üzerine Eti Maden ve Darphane Genel Müdürlüğü'nde binlerce kamu işçisi greve gitme kararı aldı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Ayın 19'unda da darphanede, Eti Maden'de tarımda 30 bine yakın arkadaşımız greve çıkmak mecburiyetinde. Greve çıkalım, iş yerini, ülkeyi sıkıntıya sokalım düşüncesinde değiliz" diye konuştu.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk-İş'in kuruluşunun 67'nci yıl dönümü dolayısıyla konfederasyon genel merkezine yaptığı ziyarette yaptığı açıklamada, 19 Ağustos'ta 30 bine yakın kamu işçisinin Darphane Genel Müdürlüğü ve Eti Maden'de greve çıkacağını açıkladı. Atalay, "Kanuni süreç bu şekilde. Asmazsak yetkimiz düşüyor. Ayın 19'unda da darphanede, Eti Maden'de tarımda 30 bine yakın arkadaşımız greve çıkmak mecburiyetinde. Greve çıkalım, iş yerini, ülkeyi sıkıntıya sokalım düşüncesinde değiliz" diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un dün konfederasyonlarını ziyaret ettiğini anımsatan Atalay, şunları kaydetti:

"Ocak ayında başlayan bugüne kadar süren kamu sözleşmelerimiz var. Bizim talebimiz ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı. Dün bize en son verdikleri teklif, ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 4. Dün Sayın Bakana da ifade ettim. Bundan iki sene evvel temmuz ayında kamu sözleşmelerini imzaladık, hükümet ilk altı ay yüzde 7,5, ikinci altı ay yüzde 5 verdi. İşçinin alım gücü daha iyi bir noktadaydı. Aradan iki sene geçti, alım gücümüz yüzde 27 düştü. Bu rakamı anlamakta zorlandığımızı kendilerine ifade ettik, önümüzdeki günlerde bunu değerlendireceklerini söylediler."

Basın-İş sendikası da bugün İstanbul Beşiktaş'taki Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne grev kararını astı.

Basın-İş Sendikası Genel Sekreteki Ahmet Özbakır 'hükümetin kendileri için ekonomik krizde yeterli önlem almadığını' söylerken, "Bizler hayat pahalılığı ile boğuşurken, aynı dönemde krizdeyim diyen işverenin, bankacının, müteaddidin, ihracatçının imdadına koşanlar, ağzını açıp da kamu işçisi, memuru, emeklisi enflasyon karşısında mağdur oldu, işçilerimize de bakalım demedi" ifadelerini kullandı.

Özbakır, yazılı açıklamasında grevin kendileri için bir amaç olmadığını yasal olarak söz konusu koşullarda greve gitmeleri gerektiğini söylerken, "Umarız, yöneticilerimiz ve hükümet yetkilileri kulak verir. Grev kararımız hayırlı olsun" dedi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…