MİT, yurt dışında Gülen cemaati mensuplarına suikast hazırlığı yapıyor!

19 Temmuz 2019
MİT, yurt dışında Gülen cemaati mensuplarına suikast hazırlığı yapıyor!

 Erdoğan’ın MİT’i kullanarak Gülen cemaatine karşı yürüttüğü cadı avıyla ilgili korkunç bir itiraf geldi. İşkence ve adam kaçırma olaylarının odağındaki MİT ile ilgili edindiği bilgileri köşesine taşıyan Milliyet yazarı Tunca Bengin, teşkilatın suç çarkını tek tek anlattı.

“FETÖ’cüler kaçıyor MİT kovalıyor” başlıklı yazısında Bengin, daha önce Kosova, Moldova, Pakistan, Malezya ve Ukrayna’da yaşayan Hizmet Hareketi gönüllülerinin uluslararası hukuku hiçe sayarak Türkiye’ye kaçıran MİT’in yeni planları olduğunu belirtti.

Bengin yazısına şöyle başlıyor:

Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturmalar ve açılan davalar sebebiyle yurt dışına kaçan ve haklarında yakalama kararı olan çok sayıda kişi var. Ve bunların hepsi de kendilerine kucak açan ülkelerin hamiliğinde Türkiye aleyhine faaliyetlere devam ediyorlar. Üstelik de Türkiye tarafın-dan ısrarla yinelenen iade edilme taleplerine rağmen. Dolayısıyla da FETÖ temizliğinde yurt içinde TSK başta olmak üzere devletin tüm kadrolarına sızan kriptoları bulmak kadar yurt dışına tüyen bu hainleri getirip adalete teslim etmek boyutu da önemli. Hem yapanın yanına kâr kalmaması hem de bu niyetteki kişilere “İhanet ettiğimiz zaman benden bunun acısını çıkartırlar” korkusunun sinmesi açısından. Nitekim bu bağlamda da geride bıraktığımız üç yılda MİT nefes kesen operasyonlar yaptı ve 18 ülkeden 100 civarında FETÖ’cüyü paketleyip Türkiye’ye getirdi... Diğerlerinin de yerleri, yurtları belli ve her an paketlenmek üzere MİT’in nefesi hepsinin enselerinde... Dahası, bu hainlerin bulun-dukları yerde etkisiz hale getirilme olasılığı bile konuşuluyor. Yani o karanlık geceden bu yana üç yıl geçmesine rağmen yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da daha görülecek çok hesap var. Ki dün bu durumu konuştuğum üst düzey bir istihbarat yetkilisinin sözleri de MİT’in bu konudaki kararlılığını çok net ifade eder nitelikteydi''

3 YILDA 18 ÜLKEDEN 100 İSİM

MİT’in yurt dışında Hizmet Hareketi gönüllülerine yönelik suikast hazırlığında olduğunu yazdı. Bengin, 18 Temmuz’da yayımlanan makalesinde MİT’in son üç yılda 18 ülkeden 100 civarında Hizmet Hareketi gönüllüsünü kaçırarak Türkiye’ye getirdiğini vurguladı.

Yazıda, “Diğerlerinin de yerleri, yurtları belli ve her an paketlenmek üzere MİT’in nefesi hepsinin enselerinde” ifadeleri dikkat çekti. Bengin, bu bilgileri ismini gizli tuttuğu üst düzey bir MİT yetkilisinin sözlerine dayandırdı. Suikast hazırlıklarıyla ilgili bilgiler verdi.

Bengin'in MİT yetkilisinden aktardığı bazı ifadeler şöyle:

“Bunların kesinlikle cezalandırılması lazım çünkü suç işlediler. 251 kişi öldürüldü. Bunlar muhalif falan değil, fiilen suç işlediler darbeye katıldılar. Bunların getirilmesi lazım ki kamu vicdanı rahatlasın. Başta Fetullah Gülen olmak üzere liderlerinin hepsi ortalıkta yok, dolayısıyla bunlarla hesaplaşmanın bir şekilde sonuna kadar devam etmesi gerek ve edilecek.”

BULUNDUKLARI YERDE…

“Bu hainlerin bulundukları yerde etkisiz hale getirilme ihtimali bile konuşuluyor. Yani o karanlık geceden bu yana üç yıl geçmesine rağmen yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da daha görülecek çok hesap var” dedi.

Bengin MİT yetkilisine şu soruyu yöneltiyor:

Peki ya bunların bulundukları yerde etkisiz hale getirilme olasılığı?

“Mümkün ama diplomatik krize sebep olurlar. Mesela İngiltere ile Rusya arasında bir zehirlenme olayı nedeniyle yaşananlar malum. Onun için Almanya’da, İngiltere’de ve ABD’de bunları yapamaz-sınız. Şu olabilir; orada bulacağınız insanlara bunları yaptırabilirsiniz ama bu örtülü olur. Resmi olmayan birileri gider yapar, yani bir taşerona yaptırırsınız bu işi. Ancak daha sonra o taşeronlar başınıza bela olabilir. Geçmişte bunun örnekleri var. Susurluk skandalı ve mafyavari örgütlenmeler gibi. Onun için o ülkelerle daha farklı bir yöntem bulunması lazım. Sonuçta onların hepsinin elinde öldürülen 251 kişinin ve 2 bin 194 yaralının kanı var. Yani Almanya’da cinayet işlemiş, Türkiye’ye kaçmış bir adamı politik gerekçelerle Türkiye vermemezlik edemez, veriyor zaten. İki konunun ayrılması lazım; siyasi muhalif ayrı ama fiilen suçu sabitlenmiş darbeye katılanların ve elinde kan olanların mutlaka Türkiye’ye getirilmesi lazım ve onlar bu korkuyla yaşamalılar...”

Aynı MİT yetkilisinin şu sözlerini de aktardı: “Başta Fetullah Gülen olmak üzere liderlerinin hepsi ortalıkta yok, dolayısıyla bunlarla hesaplaşmanın bir şekilde sonuna kadar devam etmesi gerek ve edilecek.”

**

MİT'in bu yeni stratejisi, akla, Erdoğan'ın ve CUmhur ittifakının terörist olarak tanımladığı, hatta FETÖ ile bağlantılı olarak damgaladığı, Kürt hareketinin temlcilerini, yurtdışındaki sol eğilimli muhalifleri, gazeteci ve yazarları hedef almayacağını düşünebilir miyiz?

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…