İmamoğlu: İki yakada 15 bin konut yapacağız

13 Haziran 2019
İmamoğlu: İki yakada 15 bin konut yapacağız

CHP adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki yoksulların barınma sorunlarını çözeceklerini söyledi. İmamolğu, İstanbul'un her iki yakasında İBB'nin mülkiyeti olan yerlerde 15 bin konutun üretileceğini vaat etti.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 24 Haziran’dan itibaren sadece yönetim değişikliği değil, büyük bir anlayış değişikliği olacağını anlattı ve kentin iki yakasında belediyeye ait yerlerde 15 bin konut yapılacağı sözünü verdi.

‘Kentsel Gelişim Çözümleri’ konulu toplantı düzenleyen İmamoğlu, 23 Haziran seçiminin normal bir seçim olmayacağını, ülkeyi yönetenlerin 31 Mart seçimlerini hazmedemediğini söyledi. İmamoğlu, “6 Mayıs’ta Türkiye demokrasisine ihanet edilmiştir” dedi.

‘İSTANBUL’A İHANETİ HEP BİRLİKTE ENGELLEYECEĞİZ’

Beş yıl içerişinde İstanbul’u herkesin yaşamaktan mutlu olacağı bir kent haline getireceklerini savunan İmamoğlu, şöyle devam etti: “Akılla, bilimle, ayrımcılık yapmadan, farklı görüşlere yer vererek, demokratik bir yaklaşımla birlikte İstanbul’u ayağa kaldıracağız. İstanbul’un geleceğini hep birlikte çizeceğiz. Planları hep birlikte yapacağız. İmar yolsuzlukları ile ne yazık ki İstanbul’a ihanet ettiler. Bu muhteşem emanete ihaneti hep birlikte engelleyeceğiz. İstanbul yarın deprem olacakmış gibi hazır olması gereken bir kent. Zaman kaybediyoruz. Yapacak çok işimiz var. İstanbul’un toplanma alanları imara açıldı. Hangi kurumun nereye, nasıl müdahale edeceği bile belli değil. Afet bilgi sistemi tüm İstanbul’da yürürlüğe girecek. Yeni meydanlar ve kamuya kazandırılacak yerler ile afet toplanma alanları oluşturacağız. İlk yardım eğitimi almayan kimse kalmayacak. Beylikdüzü’nde yaptık, İstanbul’da da yapacağız.”

‘İLK İŞİMİZ METRO OLACAK’

İBB’nin dar gelirlilere yönelik somut bir politikasının olmadığı söyleyen İmamoğlu, İstanbul’daki yoksulların barınma sorunlarını çözeceklerini dile getirdi. İstanbul’un her iki yakasında İBB’nin mülkiyeti olan yerlerde 15 bin konutun üretileceğini açıklayan İmamoğlu, bölgelerdeki kira fiyatların da makul seviyede olacağını belirtti. İmamoğlu, trafik sorunuyla ilgili de “İstanbul’da ulaşım sorunu ile baş edecek enerjimiz var. İlk işimiz bizim metro olacak. 2014 hatırlayın her yerde metro dediler. Ne oldu biliyor musunuz? 5 yılda sadece 30 kilometre açabildiler. Her seçim dönemi aynı ilçelere metro vaadi vermekten sıkılmıyor musunuz?”

MAHALLE MECLİSLERİ

Mahalle çözüm merkezleri açılacak. Mahalle meclisleri ile birlikte karar vereceğim. Ben yaptım, oldu yok. Kentsel dönüşüm fonu oluşturacağız. Rant değeri yüksek olan yerlerden düşük olan yerlere kaynak aktarımı olacak.

KİPTAŞ güvencesi ile vatandaşımız evlerine kavuşacak. Dar gelirli aileler merkezi yerlerde 1000 TL’ye oturabilecekler. İBB’nin dar gelirlilere yönelik somut bir politikası yok. Bu şehrin yoksullarının barınma sorununu çözeceğiz. İstanbul’un her iki yakasında İBB’nin mülkiyeti olan yerlerde 15 bin konut üretilecek. Bu bölgelerdeki kira fiyatları da makul seviyede olacak.

‘TAKSİLERE KÖPRÜ GEÇİŞİ ÜCRETSİZ OLACAK’

İmamoğlu, deniz yolu ulaşımının da yıllardır ihlal edildiğini öne sürerek şu vaatlerde bulundu: “Uzman olan arkadaşlarımızın yönetimde olduğu süreçte şehirdeki deniz ulaşımını yüzde 8’den yüzde 3’e düşürmüş durumdalar. Tuzla’dan Büyükçekmece’ye iskeleler açacağız. İDO’yu neredeyse iflas noktasına kadar götürdüler. Ulaşımı para kazanmak için değil, halkın ihtiyaçlarını karşılamak için yeniden düzenleyeceğiz. Kentin trafiğinin yoğun olduğu saatlerde yük boşaltmanın saat kuralı getireceğiz. Boğaz Köprüsü’nden geçişlerde taksi ve dolmuşlardan ücret alınmaması için çalışma yapacağız. Megabüs ile metrobüsün yüklerini azaltacağız. Hibrit enerjisine uygun araçlar kullanacağız. Zamanını ve benzinin otopark yeri aramak için kaybeden vatandaşlarımıza sözümüz var. Kimse mahallesindeki İSPARK’a para ödemeyecek. Transfer merkezlerinde 100 bin araçlık otopark oluşturacağız. Otopark sorununu ortadan kaldıracağız. Toplu ulaşımı 24 saat sürecek şekilde düzenleyeceğiz.”

‘MARMARA DENİZİ’NDE YÜZÜLECEK’

“Marmara Denizi’ni yüzülebilir bir deniz haline getireceğiz. İstanbul yeniden denizle buluşacak. Beş yıl içinde vatandaşımız suyunu musluktan içecek. Tribünlerin üzerine güneş santrali olacak. Atıl durumda olan Atatürk Olimpiyat Stadı santralini kullanacağız. İstanbul’umuzun üç güzide kulübü varken yeni bir kulüp kurmayacağız. Amatör sporcularımızın yetişmesi için her türlü alt yapıyı hazırlayacağız. 30 yüzme havuzu yapacağız. Şehir Tiyatrolarını iki katına çıkaracağız. Gezici tiyatro ile her mahalle tiyatro görecek. Sanatı her yere yayacağız.”

YAŞAM VADİLERİ KAZANDIRACAĞIZ

Yaşam Vadileri kazandıracağız bu kente. Doğal parkurlar olacak. İstanbul’un yeşile hasret kalmasına izin vermeyeceğiz. Doğal park alanlarını el değmesine izin vermeyeceğiz. 15 yaşam vadisi bütün İstanbul’a yayılacak. Sadece yaşam vadisi ile bu kenti 20 milyon metrekare yeni yeşil alanı kazandırmış olacağız. Bu alanlar ile deprem toplanma alanlarını İstanbul’a yeniden armağan etmiş olacağız.

İşlevini yetiren havalimanı, askeri alanları orman, yeşil alan fonksiyonu olmak üzere İstanbul halkına kazandıracağız. Bu bir hayal değil, inanırsak kazanacağımıza eminiz.

Özellikle bu kentte, havamız, suyumuz, toprağımız temiz olacak. İklim değişikliği planını hayata geçireceğiz. İBB yönetimi bizim paramızla seçim reklamı yapıyor. İstanbul’un atık sularının yüzde 90’ı arıtılıyormuş, keşke öyle olsa. Tuzla’yı pis kokudan kurtaracağım. Haramidere, Avcılar, Esenyurt’ta pis koku içinde binlerce insan yaşıyor. Biz vatandaşlarımızı huzura kavuşturacağız. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Marmara Denizini yüzülebilir bir deniz haline getireceğiz. İstanbul yeniden denizle buluşacak. Atık konusunun çok önemli olduğunu hatırlatıyor, oradan kazanç olduğunu, toprağımızı ve suyumuzu koruyacağımızı vatandaşlarımıza duyurmak isterim. 5 yıl içinde vatandaşımız suyunu musluktan içecek. Hanginiz bugün suyunu musluktan içiyor?

Tribünlerin üzerine güneş santrali olacak. Atıl durumda olan Atatürk Olimpiyat Stadı santralini kullanacağız. İstanbul’umuzun 3 güzide kulübü varken yeni bir kulüp kurmayacağız. Amatör sporcularımızın yetişmesi için her türlü alt yapıyı hazırlayacağız. 30 yüzme havuzu yapacağız. Atletizm pisti yok artık stadyumlarda.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…