AKP umudu hile ve kumpas dışında İmamoğlu'nun yorgun düşmesine bağladı!

2 Haziran 2019
AKP umudu hile ve kumpas dışında İmamoğlu'nun yorgun düşmesine bağladı!

Yeniden yapılacak seçim sürecine ilişkin sahadan yaptıkları araştırmaları Ankara’ya bildiren AKP İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki görüş yasağının kaldırılmasının Kürt seçmeni etkilemediğine ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun söylemlerinden duyulan rahatsızlığa dikkat çekti. Raporda, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim sürecinde yorulacağı umuduna da yer verildi.

AKP İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi raporunda Ekrem İmamoğlu’nun performansında düşüş başladığını iddia etti. Raporda, İmamoğlu’nun yorulduğu, sinirlenmeye başladığı, 23 Haziran yaklaştıkça kendini kontrol etmekte güçlük çekeceğine ilişkin ifadeler yer aldı.

Ekrem İmamoğlu’nun kendisini 31 Mart seçimlerine göre programladığı belirtilen raporda, yeni kampanya döneminde eski performansını sergileyemediği savunuldu. Bu nedenle İmamoğlu’nun sinirlenmeye başladığı, bunda yorgunluk ve moral bozukluğunun yanı sıra Karadenizli olmasının etkisinin bulunduğu öne sürüldü. Raporda bu durumun AKP’nin adayı Binalı Yıldırım lehine sonuç yaratacağı savunuldu.

İmamoğlu’nun 31 Mart’a alacağı oyun tamamına yakınını aldığı saptaması da yapan AKP Kurmayları, kendi seçmenleri arasındaki küskünlerin daha fazla olduğunun altını çizdi. İmamoğlu’nun en fazla sandığa gitmeyen az sayıdaki sosyalistin oyunu alabileceği, bunun da sayısal olarak AKP’ye avantaj sağladığı belirtildi.

Raporda, AKP’deki küskün seçmenlere de yer verildi. AKP, kendi içindeki küskün seçmenlerin daha fazla olduğu belirtildi. Raporda dikkat çeken bir diğer tespit ise Kürtlerin oyuna ilişkin. PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki görüş yasağının kaldırılmasına rağmen Kürtlerin oyunu alabilmek için bir mesafe kat edilemediği ifade edildi.

Yapılan değerlendirmede yumuşama mesajlarının verilmesinin, meleler ile aşiret reislerinin devreye sokulmasının da işe yaramadığı belirtildi. Raporda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun söylemlerinden duyulan rahatsızlık da yer aldı. Bahçeli ve Soylu’nun aşırı milliyetçi ve güvenlikçi söylemlerinin Kürt seçmen üzerinde olumsuz bir etki bıraktığı ve Kürt oyları için bu söylemlerden vazgeçilmesi gerektiği belirtildi.

Haberin tamamı

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…