Maçoğlu: Bahçeli, giremediği Dersim'e kinini gösterdi

29 Mayıs 2019
Maçoğlu: Bahçeli, giremediği Dersim'e kinini gösterdi

Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu, Tunceli tabelası yerine Dersim adının konulması kararının belediye meclisi tarafından alındığını ve halkın iradesini yansıttığını söyledi. Maçoğlu, "Bu gündem özellikle milliyetçi ve faşist kesimler tarafından büyütüldü ve Dersimlilere kayyum tehdidi yapıldı. Devlet Bahçeli de zamanında rahat rahat giremediği Dersim'e kinini gösterdi" dedi.Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu, Dersim adıyla ilgili kararın halkın iradesini yansıttığını söyledi.

 Dersim Beldiye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ‘Tunceli Belediyesi’ tabelasını ‘Dersim Belediyesi’ olarak değiştirme kararı sonrası MHP’den gelen açıklamalara yanıt verirken, MHP lideri Devlet Bahçeli için “Zamanında rahat rahat giremediği Dersim’e kinini gösterdi” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, karara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “İlgili karar yok hükmündedir, ayaklarımızın altındadır, gereği de mutlaka yapılmalıdır. Türkiye’de resmi olarak Dersim ismiyle anılan bir vilayet yoktur, olamayacaktır” demişti. MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak da önceki gün TBMM’de gündem dışı söz alarak, “Türkiye’de resmi olarak ‘Dersim’ ismiyle anılan bir vilayet yoktur ve olmayacaktır. Ne yapacağız? ‘Seçildi’ diyerek komünist şarlatanlığa göz mü yumacağız? Popülizme yenik düşerek bazı çevrelere şirin gözükmek için geçmişi karıştırmaya çalışanların sonu, geçmişte dedelerinin başına gelenlerden çok farklı olmayacaktır” diye konuşmuştu.

BARIŞ ATAY’DAN DESTEK ZİYARETİ

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay ve beraberindeki heyet bugün Başkan Maçoğlu’na dayanışma ziyaretinde bulundu. Maçoğlu, kararın belediye meclisi tarafından alındığını ve halkın iradesini yansıttığını belirtirken, milliyetçiler tarafından bilinçli manipülasyon ve saldırı örgütlendiğini söyledi.
“Bu gündem özellikle milliyetçi ve faşist kesimler tarafından büyütüldü ve Dersimlilere kayyum tehdidi yapıldı” diyen Maçoğlu, MHP lideri için de, “Devlet Bahçeli de zamanında rahat rahat giremediği Dersim’e kinini gösterdi” ifadesini kullandı.
Barış Atay da, “Ne Dersim halkı ne de Başkan Maçoğlu yalnız değil, faşist saldırılara karşı hep birlikte mücadele edip halk iradesinin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…