El Ahram: Erdoğan halkına Cehennem'in kapılarını açtı

9 Mayıs 2019
El Ahram: Erdoğan halkına Cehennem'in kapılarını açtı

Mısır'ın önde gelen gazetesi El Ahram'ın yazarlarından Faruk Cudeh, 'Erdoğan'ın maceraları' başlıklı yazısında, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkına cehennemin kapılarını açtığını ifade etti. 

Erdoğan'ın çevredeki ülkelerle krizler oluşturduğunu, saldırganlığını her yerde sergilediğini de yazan Cudeh, hergün kötüye giden Türk ekonomisinin yanısıra Suriye'de Kürtlerle savaşan Türkiye'nin, Irak ve Suriye'de himaye ettiği İŞİD bağlantılı milisleri Libya'ya gönderdiğini de iddia ediyor. 

Erdoğan'ın son olarak da Kıbrıs karasularında petrol ve doğal gaz aramaya başladığını, bu girişiminin Mısır'ın sert tepkisini çektiğini de belirtiyor. 

Yazar, yazısının devamında şunları ifade ediyor: Erdoğan, Müslüman Kardeşlerle birlikte Osmanlı hayalleri kuruyordu. Ancak Mısır, 30 Haziran Devrimi ile buna set çekerek, Suriye, Irak, Libya, Doğu Akdeniz'de yeni bir güç haline geldi. Erdoğan bu macerasıyla sadece kendi halkına değil, aynı zamanda Libya, Sudan, Irak, Suriye, Katar halkına da acılar çektiriyor.

İngiltere'de yayınlanan Şarkul Avsat'ta bir yazı kaleme alan Libyalı gazeteci Cibril el Ubeydi ise Erdoğan'ın Libya'daki savaşa müdahil olmasını 'emperyalist hırs' olarak tanımlıyor. 

'Libya, Türkiye'nin komplo hedefinde' başlıklı yazısında Ubeydi, Erdoğan'ın Müslüman Kardeşleri kullanarak yeni bir Osmanlı hayali peşinde koştuğunu iddia ediyor. 

Türkiye'nin 2011 yılında Libya'daki Türk azınlıklar olarak bilinen Misrata'daki Türkmenleri himaye etmek amacıyla bu ülkeye girdiğini de iddia eden yazar, bu durumun dahi başlı başına emperyalist bir amaç taşıdığını öne sürüyor. Yazara göre bu azınlığı koruma bahanesiyle Erdoğan'ı ülkeye çeken ise Müslüman Kardeşlerin Libya kolununun önde gelen ismi Ali el Salabi. 

Kaddafi'nin son sözcüsü: Türkiye, Suriye'den Libya'ya 6 bin İŞİD'li nakledecek

Muammer Kaddafi rejiminin son hükümet sözcüsü Musa İbrahim, Türkiye'nin Suriye'nin İdlib kentinden, Libya'nın Trablus ve Misrata kentlerine yaklaşık 6.000 İŞİD mensubunu nakletmeyi planladığını öne sürdü. Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayınlanan El Beyan gazetesindeki haberie göre İbrahim, Türkiye'nin Mısır öncülüğünde başlatılan ve Trablus'u ele geçirmeyi amaçlayan operasyonuna karşı koymak için yoğun bir çaba sarfettiğini iddia etti. 

İbrahim, Türk ve İngiliz istihbaratları ile Trablus'taki hükümetin üçlü koordinasyonuyla nakillerin gerçekleştirileceğini de ileri sürdü. İbrahim'e göre nakledileceklerin Suriye'deki El Kaide bağlantılı Tahrir el Şam örgütü mensupları olduğunu söyledi. 

Kaynak: Ahvalnews

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…