Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Dokunulmazlığın kaldırılması için teklif ver

8 Mayıs 2019
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Dokunulmazlığın kaldırılması için teklif ver

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin olarak, "YSK, adaletli bir kararla yüreklerimize su serpmiştir" dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması çağrısı da yapan Bahçeli "YSK üyelerine çete demek, kanaatimce suç. Gel dokunulmazlığın kaldırılması için bir talep ver, ilk oyu ben vermezsen namerdim" ifadesini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "YSK, halkın, hukukun ve hakkın temsilcisi olmuştur" görüşünü savundu.

Seçimin iptali lehine oy veren YSK üyeleri için "çete üyeleri" ifadesini kullanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Bahçeli, "Bu, kirli bir ağızdır" diye konuştu ve üstü kapalı olarak cezaevi yolunu açacak bir teklifte bulundu.

Bahçeli, "Gel, dokunulmazlığın kaldırılması için talep ver, ilk oyu ben vermezsem namerdim" çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na ait dokunulmazlık dosyası Ocak 2019'da TBMM Başkanlığına sunulmuştu.

"Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı vardır" diyen Bahçeli, "Sıkılı yumruklar açılmalıdır" mesajı verdi.

31 Mart seçimlerinin kazananının Cumhur İttifakı olduğunu öne süren Bahçeli, seçim sonrası ittifakın bozulacağı yolunda yorum yapanları bir kez daha hedefine alarak, "Seçimler sonrası Cumhur İttifakı'nın kopmasını isteyenlere cesaret gelmiştir" ifadesini kullandı.

Bahçeli, 2007'deki 367 skandalını hatırlatarak YSK kararına tepki gösteren Abdullah Gül'e de "AK Parti'ye vefasızlık yapıyor. Herkes YSK’nın kararına saygı duymalıdır. Bir arpa boy alınamadı diyenler art niyetlidir" yanıtını verdi.

İKİ PARTİNİN TOPLAM OYU YÜZDE 60,42 DÜZEYİNDEDİR

Bahçeli'nin hedefinde AKP kurucularından Bülent Arınç da vardı. MHP lideri, Cumhur İttifakın AKP'yi yüzde 30'lara düşürdüğünü söyleyen Arınç'a, geçmişteki sözlerine gönderme yaparak sert çıktı.

Kasım 2013'te Erdoğan tarafından bazı açıklamaları yalanlanan Arınç, o dönem, "Ben sadece bir bakan değilim, benim özgül bir ağırlığım var. Benim yıpranmamam lazım. Hiçe sayılmamam lazım. Birilerinin kum torbası haline getirilmek istemem" demişti.

Bahçeli, "Bu kimseler verimsiz toprak gibidirler. Fitneciler perişan oldular. Duymayan varsa bir daha söyleyeyim Cumhur İttifakı Türk milletinin tam kendisidir" diyerek göndermesini yaptı. 

Bunlar günlerce utanmadan sıkılmadan MHP ile AK Parti arasında bir sorun varmış gibi yazıp çizdiler. MHP’nin AK Parti’nin altını oyduğunu ahlaksızca ileri sürdüler. MHP’nin oy oranı yüzde 18,81 ise AK Parti’nin de yüzde 35’dir dediler. İki partinin toplam oyu yüzde 60,42 düzeyindedir. AK Parti ile ittifakımız birilerini niye rahatsız ediyor? Cumhur İttifakı’ndan PKK memnuniyetsiz, CHP dünden hazımsız. Cumhur İttifakı dediniz mi HDP’yi afakanlar basar.

KARARGAHIMIZI İSTANBUL’A KURACAĞIZ

 Seçim gününe kadar karargahımızı İstanbul’da kuracağız. İstanbul’a mitili atacağım. Bütün teşkilatlarımızla İstanbul’da çalışacağız. Cumhur İttifakı hukuka uygun, şeffaf bir seçimle İstanbul’da hak ettiği başarıya ulaşacaktır. 23 Haziran kutlu olsun dileğimdir.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…