Perinçek: ABD, MHP ve Vatan Partisi'nin olduğu bir ittifak istemiyor

29 Nisan 2019
Perinçek: ABD, MHP ve Vatan Partisi'nin olduğu bir ittifak istemiyor

Vatan Partisi (VP) lideri Doğu Perinçek, Aydınlık gazetesinde yayınlanan dünkü yazısında cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye İttifakı' söylemine değindi. Perinçek, Türkiye İttifakı'nın içinde Vatan Partisi'nin de olması gerektiğini belirterek "ABD, MHP ve Vatan Partisi'nin olduğu bir ittifak istemiyor" ifadelerine yer verdi.

Ergenekoncu emekli subayların mevzilendiği Vatan Partisi (VP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Aydınlık gazetesinde dün yayınlanan 'MHP niçin hedef alınıyor' başlıklı yazısında, ilk olarak cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından öne sürülen 'Türkiye İttifakı' tartışmalarına değindi.

Daha önce, 'AK Parti ile MHP'nin ABD'ye karşı Türkiye cephesinde' olduğunu söyleyerek CHP, İYİ Parti ve HDP'nin ise 'ABD & PKK & FETÖ cephesinde'' yer aldığını yazan ve bugünkü yazısında 'AK Parti içinde Türkiye İttifakı’nı ABD planları ile uyumlu hale getirmek isteyenler olduğunu iddia eden Perinçek, bunu isteyenlerin Kürt açılımından vazgeçtiği için Erdoğan'ı eleştirdiklerini ve AK Parti'nin MHP ile ittifakını sorguladıklarını öne sürdü. 

'TAYYİP ERDOĞAN'I DAVUTOĞLU'LAŞTIRMA PROJESİ'

"Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde oluşan Abdullah Gül+FETÖ+CHP+HDP/PKK İttifakı yeniden gündemde" diyen Perinçek, "Bu projede elbette Türkiye odaklı çözümlere yer yok, başka deyişle vatanseverliğe de yer yok. Bu nedenle ABD projesi bir bakıma Tayyip Erdoğan’ı Davutoğlulaştırma projesidir" ifadelerini kullandı.

Perinçek ayrıca, yazısında ABD'nin Türkiye'de içerisinde MHP ile Vatan Partisi'nin olduğu bir ittifakı istemediğini iddia etti. "ABD, içinde MHP’nin ve VATAN Partisi’nin bulunduğu bir hükümet istemiyor" diyen Perinçek, 'MHP'yi dışlayan hükümet tasarımının' Türkiye'nin zararına olacağını belirterek yazısında şu ifadelere yer verdi:

'İYİ PARTİ'DEN ALINACAK VEKİLLER MHP'NİN YERİNİ TUTMAZ'

"MHP’yi dışlayan hükümet tasarımı, AK Parti açısından Meclis çoğunluğunu oluşturma sorunu da getiriyor. Bu planı yapanlar, çözülmekte olan İYİ Parti’den AK Parti’ye transferler yoluyla çoğunluk sağlanabileceği görüşündeler. Oysa mesele, AK Parti’nin milletvekili sayısını artırmak değil, hükümetin tabanını milletin geniş çoğunluğuna dayandırmaktır. İYİ Parti’den alınacak milletvekilleri hiçbir zaman MHP’nin yerini tutmaz.

Bu nedenlerle VATAN Partisi ve MHP’nin olmadığı bir AK Parti+CHP hükümeti, kaçınılmaz olarak borç batağında boğulma ve parçalanma hükümeti olur."

'BİR FEDAİ MÜFREZESİ GİBİ': OSMANLI OCAKLARI ÜZERİNDEN İTTİFAKA DAHİL OLMA

İki hafta önce gündeme gelen Osmanlı Ocakları ile Öncü Geçlik arasındaki ittifakı dikkate aldığımızda, Perinçek ve Vatan Partisi'nin, gençlik örgütleri üzerinden Cumhur ittifakına dahi olmaya çalıştığı söylenebilir.

Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni ve Vatan Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan İlker Yücel, Öncü Gençlik'in 25. yıl kutlama etkinliğinde yaptığı konuşmada Öncü Gençlik'in, Osmanlı Ocakları ile vatan savunmasında yan yana geleceğini ve Türk gençliğini birleştireceğini ifade etmişti.

İlker Yücel, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Kriz anlarında savaşan Amerika’yla ve Amerika’nın piyonlarıyla savaş sırasında, kriz anlarında orduların, milletlerin fedai müfrezeleri sonucu belirler. En kritik anda orduların fedai müfrezeleri ortaya çıkar. Şu anda Öncü Gençlik’in bir süngü savaşına gireceği, bir fedai müfrezesi gibi; disiplinli, bir arada, omuz omuza, Osmanlı Ocakları’yla ve diğer bütün vatansever kuvvetlerle omuz omuza Türk gençliğini birleştireceğini, ABD başta olmak üzere, bütün emperyalist kuvvetleri yine Ege denizine düşmanı dökerek en sert cevabı vereceğini biliyorum"

Bu konuşmayı takip eden son gelişme ise Osmanlı Ocakları Kemaliye Başkanı Gökhan Taş’ın, ‘Aydınlık bir gelecek için Türkiye İttifakı’ başlıklı yazısının 27 Nisan'da Aydınlık’ta yayınlanması oldu. Yazıda “Atatürk de bizim Erdoğan da bizim” ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadeleriyle gündeme gelen ‘Türkiye İttifakı’nı konu edinen yazıda Taş, Osmanlı ile Türkiye Cumhuriyeti döneminin ‘bir bütün’ olduğunu savunarak, “Bu bağlamda Cumhurbaşkanımızın ‘Türkiye İttifakı’ mesajını dikkate alarak, milli duruş çizgisinde olduğunu iddia eden bütün parti ve sivil toplum kuruluşlarının Kuvayı Milliye ruhu ile asgari müşterekler ve ortak değerler çerçevesinde bir araya gelmeleri gerektiğini düşünmekteyim” ifadelerini kullandı.

Osmanlı Ocakları resmi sayfası, sosyal medya hesabından, İlker Yücel'in 25.ci yıldönümünde yaptığı konuşma videosunu dikkat çeken bir notla paylaştı.

Paylaşımda; Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Öncü Gençlik, Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, MHP ve AKP de etiketlenerek, “Tüm vatanseverler birleşiyor. 2. Çanakkale destanını için hazırız” denildi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…