İBB’de bir makam şoförü skandalı daha… Bağıs gibi ona da şoför vermişler!

20 Nisan 2019
İBB’de bir makam şoförü skandalı daha… Bağıs gibi ona da şoför vermişler!

Türkiye Musul Konsolosluğunun basılmasına 'Ezilenlerin devrimi' diyen adam! --Mevzuata aykırı olarak eski bakanlardan 'Bakara-Makara'cı (Kur'an'la dalga  geçen) Egemen Bağış'a 13 yıl boyunca İBB tarafından özel şoför tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. Skandal bununla da sınırlı değilmiş..

2012 yılında hakkında idam kararı çıkarılan ve Türkiye’ye sığınarak İstanbul’da yaşamaya başlayan eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El-Haşimi’nin makam şoförünün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edildiği ortaya çıktı.

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman,  5 yıl boyunca Haşimi’nin özel şoförlüğünü yapan H.A.’nın yönetim boşluğu sırasında İBB tarafından geri çağrıldığını açıkladı. Ataman, Haşimi’nin kullandığı aracın da Başakşehir Belediyesi tarafından tahsis edildiği duyumu aldıklarını söyledi.

 Egemen Bağış’a da şoför tahsis edilmişti

Eski bakanlardan Egemen Bağış’a İBB tarafından özel şoför olarak tahsis edildiğini ortaya çıkarmış ve kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman mevzuata aykırı şekilde İBB tarafından başka bir isme daha özel makam şoförü tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Ataman, 2012 yılında hakkında idam kararı çıkarıldıktan sonra İstanbul’da yaşamaya başlayan eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El-Haşimi’ye İBB personelinin makam şoförü olarak tahsis edildiğini belirtti.

Ataman, 5 yıl boyunca Haşimi’nin özel şoförlüğünü yapan H.A.’nın yönetim boşluğu sırasında İBB tarafından geri çağrıldığını açıkladı. Ataman, Haşimi’nin kullandığı aracın da Başakşehir Belediyesi tarafından tahsis edildiği duyumu aldıklarını söyledi. Ataman, İBB’nin AKP yönetiminde yıllardır adeta çiftliğe döndüğünü vurgulayarak “İstanbulluların parasının, kaynaklarının nasıl birilerine peş keş çekildiği şimdi gün yüzüne çıkacak. Egemen Bağış’a, Tarık El-Haşimi’ye tahsis edilen şoförler buz dağının görünen yüzü” diye tepki gösterdi.

Tarık Haşimi kimdir?

Haşimi Irak Cumhurbaşkanı eski Yardımcısı idi. Irak'ta hakkında çıkarılan idam kararının ardından Türkiye'ye sığınan Tarık El Haşimi, Türkiye'nin Musul konsolosluğununun IŞİD tarafından basılıp personeli 103 gün rehin tutmasını da "ezilenlerin devrimi" olarak değerlendirmişti.

Türkiye, 2012 yılının Eylül ayında gıyabında idam cezasına çarptırılan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin Irak'a iade edilmeyeceğini açıklamış, Haşimi'ye oturma izni vermişt.

Tarık Haşimi IŞİD'e bağış vermişti!

Yazar Hüsnü Mahalli, Tarık Haşimi'nin IŞİD'e yaptığı bağışın makbuzunu Twitter hesabından paylaşmış, "İstanbul'da ikamet eden Tarık Haşimi'nin IŞİD'e 50 bin dolarlık bağış makbuzu" diye yazmıştı.

Aralık 2011’de ABD birliklerinin ülkeden ayrılmasından sonra, Irak Yüksek Yargı Konseyi, Tarık el-Haşimi için “terörist gruplarla bağlantısı olduğu”nu öne sürmüştü. Ardında da Haşimi için yurtdışına çıkış yasağı getirilerek hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı.

TÜRKİYE'YE SIĞINMIŞTI

Bir süre Katar ve Suudi Arabistan’da kalan El Haşimi, sonradan Türkiye’ye sığınmıştı. 

Haşimi hakkında Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından Kırmızı Bülten çıkarılmasına rağmen Türkiye Haşimi’yi teslim etmemişti. Daha sonra ise Haşimi'ye Türkiye'de oturma izni verilmişti.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, el-Haşimi'ye destek vererek “Türkiye olarak başından beri desteğimizi verdiğimiz birini iade etmeyiz” demişti.

El-Haşimi de karşılığında, 2014 yılında Türkiye Musul konsolosluğunun IŞİD tarafından basılması üzerine Shafaq News sitesine yaptığı açıklamada IŞİD'e destek verdiğini belirterek "Bir insan bir süre sabredebilir ama bu sabır bir gün biter. Ezilen, haksızlığa uğrayan ve marjinalleştirilen insanların devrimini kutluyorum." ifadelerini kullanmıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…