İmamoğlu'nun veri kopyalama kararına durdurma kararı!

19 Nisan 2019
İmamoğlu'nun veri kopyalama kararına durdurma kararı!

İstanbul 4. İdare mahkemesi, AKP'li 2 meclis üyesinin başvurusu sonucu Ekrem İmamoğlu’nun “Tüm verilerin kopyalanması” emrinin yürütmesini durdurdu.

İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu’nda çalışan iki müfettiş görevlendirerek, bu müfettişlere, belediye çalışanı veya dışarıdan görevlendirilecek üç uzmanla birlikte belediyenin elektronik veritabanında inceleme yapma ve veri tabanını kopyalama yetkisi vermişti.

İmamoğlu, 18 Nisan’da belediye şirketlerine bir yazı göndererek, seçim günü olan 31 Mart ile yazının gönderildiği 18 Nisan arasını kapsayacak şekilde banka mevcudu tespit tutanaklarını, tapuda kayıtlı taşınmazları, belediyeye kayıtlı araçların listelerini, araçların kimler tarafından kullanıldığını, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile tablet ve cep telefonlarının ve bunların tahsis edildiği kişileri, memur, sözleşmeli memurların listelerini de istemişti. Bunlar arasında Amli tablolar da vardı.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasına yönelik talebine, 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İmamoğlu şöyle demişti: "Geleceğe sağlıklı şekilde taşınması adına arşivlendi. Ne yazık ki duyum değil daha ötesi tespitlerimiz var. Bunları kıyaslamak ve halkımızın çıkarlarını korumak adına bunları arşivledik. Bunları en sağlıklı bir şekilde kıyaslamak, verileri analiz etmek ve halkın çıkarını korumak adına bu işlemin yapıldığını vurgulayan İmamoğlu, "Kanuna uygundur, bizim öyle kozmik odayla falan işimiz olmaz. Bu devlet hafızası, bunu koruyoruz 16 milyon insan adına. (Bu verilerin analizlerini de paylaşacak mısınız sorusuna) Gayet tabii, kamuya şeffaf, açık olma sözünü verdik. Kamuyu ilgilendiren, kamuya zarar veren ya da eksik işlem yapıldıuğında hem kamuya duyuracağız hem de gerekli hukuki işlemleri başlatacağız. Bunu yapmak zorundayız. Umuyorum devletimize-milletimize zarar veren iş ve eylemlerde bulunulmamıştır ama dediğim gibi ne yazık ki tespitlerimiz var. Bunlardan netleştikten sonra bahsedeceğiz."

İBB: HENÜZ RESMİ TEBLİGAT GELMEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kararla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Değerli basın mensupları; Bazı basın yayın organlarında İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 18.04.2019 tarihli genelgesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildiği görülmüştür. Kurumumuza henüz bu yönde bir resmi tebligat yapılmamıştır. Resmi tebligat yapılınca gereği yapılacaktır."

[Haber görseli]

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…