Ağrı’da minarelerde AKP müzikleri!

17 Mart 2019
Ağrı’da minarelerde AKP müzikleri!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, yürüyüşlerini gaz sıkarak engelleyen polisi protesto eden kadınlara, AKP-MHP cumhurbaşkanı 'Ezana ıslık çaldılar' diyerek iftira etmişti. Ama -adeta kadınları ezan okunurken dövün der gibi- 'ezan okunurken' kadınları döven polise de tek laf etmemişti..

Sosyal medyada cami ile propoganda yapıldığının görüntülerini eleştirerek paylaşan yurttaşlar, “Ezan okunması gereken yerde AKP müziği çalıyor” diyerek tepki mesajları yayımladı.

Öte yandan AKP’den Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine belediye başkan aday adayı olan Mustafa Göktaş’ın, o dönemde “AKP’ye, Erdoğan’a oy verin, cennetin anahtarı cebinize girsin” sözleri sosyal medyada ortaya çıktı. Sosyal meydada yayımlanan görüntüler tepki çekti.

 
Cami minaresinden AKP propagandası yapmak, aslında AKP'nin camileri propaganda merkezleri olarak görmesinden kaynaklanıyor. Bir çok AKP'li siyasetçi bunu yaptı.. Yani AKP, bir yandan, kendi dışındaki muhalifleri ezan, cami, kuran  gibi dini değerleri, ortak değerler varsayımıyla eleştirirken, öte yandan kendi pratiğinde, bunları ortk değerler olarak değil, sadece kendine ait ideolojik değerler olarak sahipleniyor.
 
İşte bazı örnekler:

AKP'li kadın vekil camide propaganda yaptı!

30 kasım 2018 / Gerçek Gündem --AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, camide propaganda yaptı ve kadınlardan oy istedi.
 
AKP'li kadın vekil camide propaganda yaptı!

AKP, cami mitinglerine bir yenisini daha ekledi. AKP Kocaeli Milletvekili Aday Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yer alan Hayrat Camii’nde kadın cemaatle bir araya geldi. Seccadelerin üzerine masa ve sandalye koyan, kıbleyi arkasına alarak kadınlara seslenen Katırcıoğlu, AKP’ye oy istedi.

Katırcıoğlu’nun camide mihrabın önünde mini miting yapması kent genelinde tepkilere sebep oldu.

AKP’li aday camide sofra kurup oy istedi

18 Şubat 2019 --Yalova Kadıköy Beldesi'nin belediye başkan adayı AKP'li başkan Mehmet Şahin, mahalle sakinleri ile Özden Mahallesi'ndeki Yeşil Camii'nde kahvaltı yaptı.

Şahin, kahvaltı fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı ve şu notu düştü: “Cemaat ile kahvaltı programımızı gerçekleştirerek vatandaşlarımızın isteklerini dinledik.”

AKP'li başkanın camide kahvaltı yapması büyük tepki çekti. Paylaşımı silen başkan, ‘Cami derneğinin organizasyonu' savunmasını yaptı. Şahin, konuyla ilgili SÖZCÜ'ye “Ben düzenlemedim. Ayda bir rutin toplantı var, bizde davet edildik, gittik” demekle yetindi.

KAHVALTIYI BU FOTOĞRAFLA TWITTER’DAN PAYLAŞTI
AKP'li Mehmet Şahin Yeşil Camii'ndeki kahvaltıyı Facebook'tan bu fotoğrafla paylaştı. Takipçileri “Dayı sen kaç yaşında adamsın camide hiç siyaset mi olur. Yazık” dedi.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…