HDP: Ankara ve İstanbul’da CHP-İYİP ittifakını destekleyeceğiz

16 Mart 2019
HDP: Ankara ve İstanbul’da CHP-İYİP ittifakını destekleyeceğiz

Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, HDP Eş Başkanı Temelli’ye yanıt veren bir paylaşımda bulundu. İmamoğlu, ''HDP’li seçmenle ortak bir dil yakalamışsak ne mutlu'' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin 31 Mart yerel seçimlerindeki tavrı üzerine konuştu.

Stratejilerinin çok net olduğunu ve tek başına girdikleri yerde seçimleri kazanacaklarını, diğer yerlerde ise Cumhur İttifakı’na kaybettireceklerini ifade eden Temelli, Ankara ve İstanbul’da destekledikleri adaylara dair değerlendirmelerde de bulundu.

Ankara ve İstanbul’da CHP-İYİP adaylarını destekleyeceğiz

Stratejileri sonucunda Ankara ve İstanbul’da CHP ile İYİP’in ortak adaylarını destekleyeceklerini ifade eden Sezai Temelli, “Ankara adayı HDP’ye vaatte bulunmayabilir. Ankara adayının bizimle bir yerde yolu hiç kesişmemiş olabilir. Ankara adayının demokrasi ile ilişkisini oturup tartmıyoruz. Biz demokrasi adına bir hamle yapıyoruz” dedi.

Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir” diyen Temelli, “Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye’yi değiştireceğiz” ifadelerini kullanan Temelli, “Seçmeniniz buna ikna oldu mu?” sorusuna Temelli, “Evet. Seçmen buna ikna olmuş durumda. HDP’liler kararlı” yanıtını verdi.

Artı TV’nin ‘Seçim Özel’ programına katılan HDP Eş Başkanı Temelli'nin bu sözlerine ilişkin Mansur Yavaş’tan sosyal medyadan açıklama geldi.

Yavaş'ın sözleri şöyle:

Herkes bilsin ki, kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, Ankara’da hür iradesi kendi elinde olan her vatandaşımızın oyuna talibiz.

Terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayanlar bizden uzak olsun.

İMAMOĞLU: HDP’Lİ SEÇMENLE ORTAK BİR DİL YAKALAMIŞSAK NE MUTLU

Öte yandan dün akşam Artı TV’nin ‘Seçim Özel’ programının bir diğer konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’ydu. Artı TV’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, HDP ile resmi bir ittifak yapılmasa bile örtülü bir işbirliği olup olmadığı ya da sandıkta bir işbirliği yapılıp yapılmayacağı sorusuna şu, “Bizim HDP ile bir işbirliğimiz yok. Ama biz HDP’li seçmenle ortak bir dil yakalamışsak ne mutlu bana. (HDP’nin aday çıkarmaması) Bu bizim işbirliğimiz değil HDP’nin kurumsal bir refleksi. (PKK ile işbirliği yapıldığı iddiası) PKK ile Ekrem İmamoğlu işbirliği yapacak! İşlerine baksınlar…” yanıtını vermişti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…