Kadınlardan Erdoğan’a yanıt: Islıklar ezana değil polis barikatına

11 Mart 2019
Kadınlardan Erdoğan’a yanıt: Islıklar ezana değil polis barikatına

Erdoğan, CHP ve HDP'nin düzenlediğini iddia ettiği Feminist Gece Yürüyüşü sırasında ezanın ıslıklandığını söylemişti. Yürüyüşe katılanlar bu iddiayı yalanladı. Feminist Gündem açıklama yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan8 Mart'ta İstiklal Caddesi'nde düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü sırasında 'ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik edildiğini' öne sürmüştü.

Yürüyüşe katılanlar ise ezanın protesto edildiği iddiasının doğru olmadığını dile getirdi.

Erdoğan, Adana'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, "Taksim'de CHP ve HDP'nin öncülüğünde güya Kadınlar Günü için bir araya gelen bir grup, ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Biz 'belediye işi gönül işi' diyerek milletimize herkesi kucaklayan bir belediye yönetimi taahhüt ediyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak doğrudan istiklalimize ve istikbalimize saldırıyor" dedi.

Ezan ve bayrak meselesinin siyaset değil, onur meselesi olduğunu söyleyerek "Eğer biz 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızın da evlatlarımızın da yüzüne bakamayız. Onun için bu ezan ve bayrak düşmanları ile sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye ekleyen Cumhurbaşkanı, miting sırasında kurulan dev ekranda Feminist Gece Yürüyüşü'nden görüntüler de gösterdi.

Erdoğan İskenderun'da da benzer şekilde konuşarak "Şimdi Fatih'in emaneti İstanbul'da ezanı Muhammediye'yi ıslıklayan nursuzlara, cuma salası ile dalga geçen edepsizlere inşallah hep beraber sandıkta esaslı bir Osmanlı tokadı vurmaya var mıyız?" diye hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamaları sosyal medyada tartışma yarattı. Yürüyüşe katılanlar attıkları mesajlarla ezanın slogan ve ıslıklarla protesto edildiği iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Yürüyüşe katılan oluşumlardan Feminist Gündem, Twitter hesabından, "Ezan okunan yere paralel çekim gerçeği yansıtmıyor!" yazdı.

Feminist Gündem, ıslıkların ezanı değil, kadınların yürüyüşünün engellenmesini hedef aldığını söyledi.

Yürüyüşü herhangi bir siyasi partinin düzenlemediği de belirtildi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…