Emin Çapa acı reçeteyi sundu: Ekonomi kanser, aspirin yetmez kemoterapi şart

1 Mart 2019
Emin Çapa acı reçeteyi sundu: Ekonomi kanser, aspirin yetmez kemoterapi şart

Emin Çapa’ya göre KOBİ’lere açıklanan destek , yerel seçim öncesi ‘yangın yokmuş hissi yaratma’ amacını taşıyor. Yapısal reformlar olmadan orta ve uzun vadede ekonominin sürdürülemez olduğunu söyleyen Çapa, “hukuk, demokrasi, insan haklarında reformlar şart” diye konuştu.

Çapa, hukukun neden şart olduğunu şu örnekle açıkladı: Milli gelirin dörtte birinden fazlasını 10 şirket almış ihalelerle. 205 milyar dolarlık ihalenin 135 milyar dolarını Cengiz, Kolin, Limak şirketleri almış. Bu kaynak aktarımını gösteriyor.

Ekonomide rakamlarla oynayarak gidilecek yerin kalmadığına vurgu yapan Çapa, “Ekonomi kanser, aspirin veriliyor. Oysa kemoterapi gerekiyor” dedi. Bankaların BDDK’nın baskısı altında olduğunu belirten Çapa’ya göre enflasyonla mücadele gerekçesiyle patronlara telefon edilip ‘Açıklamanız nasıl olacak’ diye soruluyor.

Türkiye ekonomisine ilişkin göstergelerin ihracat dışında eksiye doğru gittiğini belirten Çapa, seçimlerden sonra enflasyon ve işsizliğin artacağını savundu. Tanzim satışlarla ilgili soruyu da “Patates soğan kuyruğu bir seçim vaadi olabilir mi? İnsanlar yakında kız istemeye üç kilo patlıcanla gidecek. Komünist sisteme geçtiysek bunu sürekli hale getirsinler o zaman” ifadelerini kullandı.

Emin Çapa, Hürriyet Gazetesi Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel’in ABD-Türkiye ilişkisinde krize neden olan son yazısını da hatırlattı. Çamlıbel o yazısında Rusya’dan alınan S-400 krizini yazmıştı. Gazeteci Çapa, bu krizin aşılmadığı durumunda ekonomik yaptırımların gündeme gelebileceğini söyledi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…