Ankara Emniyet Müdürlüğü tacizi savundu: Babası FETÖ'den ihraç edildi (!!!!)

19 Şubat 2019
Ankara Emniyet Müdürlüğü tacizi savundu: Babası FETÖ'den ihraç edildi (!!!!)

Tacize uğrayan üniversite öğrencisi cevap verdi: Olay büyüyüp tepki çekince Emniyet olayı terörize edip üzerinden atmaya çalışıyor. Ne olursa olsun taciz aklanamaz. Şöyle bir şey olabilir mi? "Sizin siyasi çizginizi beğenmiyoruz, size yapılan tacize de ses etmeyiz’"

Ankara Kızılay’da cumartesi günü Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği’nin (TAYAD) eylemi sırasında gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına uğradığı görüntüler kameralara yansıyan üniversite öğrencisi Merve Demirel, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün olayla ilgili açıklamasında “Babası E.D, Çorum ilinde öğretmenlik yaparken FETÖ/PDY terör örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı (Aktif Eğitim Sen üyesi olduğu) 2016 yılının ağustos ayında ihraç edildi” ifadesinin yer almasını olayı terörize etme çabası olarak nitelendirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Caddesi'nde 16 Şubat'ta TAYAD (Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği) tarafından, cumartesi günleri gerçekleştirilen eylemde M.D. isimli bir kadının gözaltına alındığı sırada, cinsel tacize uğramasına ilişkin açıklama yaptı. “M.D. isimli şahsın zaman zaman Ankara'ya gelerek eylem ve etkinliklere katıldığı” iddia edilen açıklamada, “gözaltına alınan M.D.'nin babası E.D'nin Çorum ilinde öğretmenlik yaparken FETÖ/PDY terör örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı (Aktif Eğitim Sen üyesi olduğu) 2016 yılının ağustos ayında ihraç edildiği” belirtildi.

Açıklamada  "Bahse konu eylemde şahıslara dağılmaları hususunda gerekli yasal uyarılar yapılmış olup şahısların eylemlerine devam etmeleri üzerine, yakalama işlemi sırasında direnmeye devam ettikleri, M.D. isimli bayanın gözaltı aracına alınması esnasında direnmesi sonucu basına yansıyan görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştur” ifadesi kullanıldı. 

Taciz

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasının ardından Gazete Duvar’dan Tamer Arda Erşin’e konuşan Demirel, “Olay büyüyüp tepki çekince Emniyet olayı terörize edip üzerinden atmaya çalışıyor. Neymiş ben DHKP-C’nin alan yapılanması içerisinde yer alıyormuşum. Şu mu isteniyor, buraları açık tutalım gelene terör yaftası yapıştıralım.

Polisin haysiyetsizce yaptığı muamelenin yarattığı utanç kesinlikle polise aittir. Bu utanç bana yüklenemez. Haysiyetsizleştirilen, itibarsızlaştırılan ben değilim, tacizci polistir. Toplumda böyle bir algı var; tecavüzcülerin, tacizcilerin, onursuzca muamele yapanların yarattığı utanç kadınlar üzerine yüklenmeye çalışılıyor. Bu utanç onlara aittir” dedi.

“Komisyonlar kurdular, istediler ki insanlar burada takiyye etsin"

Demirel, Emniyet açıklamasında babasıyla ilgili yer alan bilgiler konusunda da şunu söyledi:

“Komisyonlar kurdular, istediler ki insanlar burada takiyye etsin. Benim babam komisyona dilekçe yazdı, mahkemeye başvurdu. Suçlu bir insan bunları yapmaz. Kendileri ‘pardon’ deyip işin içinden sıyrıldılar, şimdi bunların ceremesini insanlar çekiyor.”

Gazete Duvar’ın haberine göre “Bizim tek derdimiz açlık grevinde olan avukatlardı” diyen Demirel, fotoğrafının bilgisi dışında paylaşıldığını ancak bu durumun kendisinde üzüntü yaratmadığını belirtti ve sözlerini şöyle bitirdi:

“Eğer utanıp, sinseydim onlar böyle yapmayacaktı. Ne olursa olsun taciz aklanamaz. Şöyle bir şey olabilir mi? ‘Sizin siyasi çizginizi beğenmiyoruz, size yapılan tacize de ses etmeyiz’. Ankara Emniyeti’nden olayı terörize etmemesini beklerdim.”

Ne olmuştu?

16 Şubat günü, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi tutuklu avukatlar için Ankara Kızılay’da, Sakarya Caddesi’nde eylem yapan TAYAD’lı ailelere destek olan üniversite öğrencisi Merve Demirel, polis tarafından gözaltına alınırken cinsel saldırıya uğramıştı.

Olay büyük tepki çekerken; konuyu TBMM gündemine taşıyan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, polis hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sormuştu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ise tepkilerin ardından bugün yaptığı açıklamada, “M.D. isimli şahsın zaman zaman Ankara'ya gelerek eylem ve etkinliklere katıldığı” iddia edildi ve “gözaltına alınan M.D.'nin babası E.D'nin Çorum ilinde öğretmenlik yaparken FETÖ/PDY terör örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı (Aktif Eğitim Sen üyesi olduğu) 2016 yılının ağustos ayında ihraç edildiği” belirtildi.

Açıklamada  "Bahse konu eylemde şahıslara dağılmaları hususunda gerekli yasal uyarılar yapılmış olup şahısların eylemlerine devam etmeleri üzerine, yakalama işlemi sırasında direnmeye devam ettikleri, M.D. isimli bayanın gözaltı aracına alınması esnasında direnmesi sonucu basına yansıyan görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştur” ifadesi kullanıldı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…