İşçiler Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi: Sinirimden oturup ağladım

10 Şubat 2019
İşçiler Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi: Sinirimden oturup ağladım

Cuhmurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas mitinginde, “Bak kardeşim, biz KİT’lere filan hepsine kadrolarını verdik, bizden bir şey beklemeyin. Şu toplantıyı da provoke etmeyin” diyerek tepki gösterdiği işçiler konuştu.

Kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) kadro istedikleri için Erdoğan’dan tepki gören işçiler, “Bize KİT’lerde kadro verdikleri bir kişi göstersinler. İnsanların hayalleriyle umutlarıyla bu kadar oynanmaz. Cumhurbaşkanı onu söylediğinde, inanın sinirimden oturup ağladım. Provokatör değiliz, haklarını arayan insanlarız” dedi.

Evrensel’den Birkan Bulut’un haberine göre, mitinge giden işçilerden biri, “İnanın sinirimden oturup ağladım. Ben önümüzdeki hafta perşembe günü çocuğumu hastaneye kontrole götüreceğim ama parayı harcayıp gittim oraya. Biz ne teröristiz ne de provokatör. Biz hakkımızı arayan insanlarız” diye konuştu. Bir başka işçi de, “Ne yapacağız yani, inansınlar diye ‘Vallahi billahi biz kadro almadık’ diye Kur’an-ı Kerim’e el mi basalım?” diyerek tepki gösterdi.

KİT’ler, özel bütçeli kuruluşlar, sosyal tesisler, yapım ihaleleri, danışmanlık ve hastane bilgi yönetim sistemi ihalelerinde çalıştırılan taşeron işçiler kapsam dışında bırakıldı. Yüzde 70 koşuluna takılan işçiler, emekli işçiler, eski hükümlüler, 4 Aralık’ta çalışmayanlar ile hak ve davalarından vazgeçmek istemeyenler kadro dışı kaldı. O günden beri her fırsatta seslerini duyurmaya çalışan işçiler, 8 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sivas mitingine çevre illerden giderek pankart açıp ısrarla “KİT’lere kadro” sloganları attı. Bunun üzerine Erdoğan, “Biz KİT’lere kadroyu verdik. Bizden bir şey beklemeyin. Şu toplantıyı provoke etmeyin” diyerek işçilere tepki gösterdi.

“Yalana ne gerek var”“Maddi sıkıntılarımızı falan bir kenara bırakalım. Biz çıktık bu soğukta Sivas’a gittik” diyeren işçi şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı yapamayacağını söylese neyse ama yalana ne gerek var. Bize KİT’lerde kadro verdikleri bir kişi göstersinler. İnsanların hayalleriyle umutlarıyla bu kadar oynanmaz. Cumhurbaşkanı onu söylediğinde, inanın sinirimden oturup ağladım. Ben önümüzdeki hafta perşembe günü çocuğumu hastaneye kontrole götüreceğim parayı harcayıp gittim oraya. Biz ne teröristiz ne de provokatör. Biz hakkımızı arayan insanlarız.”

​İşçilerin bir araya geldiği sosyal medya hesabının yöneticisi bir işçi ise “Sivas’a giden arkadaşlarımızın morali çok bozuldu. Bazılarını çalıştıkları kurumdan aradılar ‘Siz ne yapıyorsunuz, geri dönün’ diye. Biz hakkımızı arıyoruz. Madem kadro verdiler araştırsınlar KİT’leri biz yıllardır taşeron çalışıyoruz. Ne yapacağız yani, inansınlar diye “‘Vallahi billahi biz kadro almadık’ diye Kur’an-ı Kerim’e el mi basalım?” dedi. Bugüne kadar herkesle görüştüklerini anlatan işçi, sadece kadroya alınmak istedikleri için provokatör ilan edilmelerine şaşırdıklarını söyledi. İşçi, “Hatta gelip bizi tutuklarlar mı diye tedirgin bile oldum” diye konuştu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…