Metin akpınar ve Mujdat Gezen gözaltında!

24 Aralık 2018
Metin akpınar ve Mujdat Gezen gözaltında!

Sanatçı Metin Akpınar'ın evinin kapısı sabah saatlerinde polis tarafından çalındı. Gözaltına alınan Akpınar, polis eşliğinde adliyeye götürüldü. Ardından Mujdat Gezen göz altına alındı.

Yandaşların hedef gösterdiği Metin Akpınar polisler tarafından gözaltına alındı. Akpınar adliyeye götürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Metin Akpınar ve Müjdet Gezen'i 'sanatçı müsveddeleri' diyerek hedef almıştı. Erdoğan, "Yayın organları vasıtasıyla beni ipe götüreceklermiş. Senin her yerin sanatçı olsa ne yazar.Biz şehadete inanmış insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi, bunun bedelini ödeyecekler" demişti.

"Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı.

METİN AKPINAR'IN EVİNE POLİS BASKINI

Metin Akpınar'ın Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Polislerin içeriye girmesini ardından Akpınar tek başına dışarıya çıktı. 

Metin Akpınar, sivil aracına bindi. Akpınar, polis aracıyla Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü. 

Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Müjdat Gezen, Anadolu Adalet Sarayı'na götürülüyor. Gezen'in Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis geldi. İfadesi alınmak üzere Anadolu Adalet Sarayı'na götürülüyor.

NE DEMİŞLERDİ?

Metin Akpınar, Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programında politik eleştirilerde bulunurken ülkedeki kutuplaşmaya dikkat çekmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz.”

Müjdat Gezen de ‘Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete ‘haddini bil' diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil' ifadelerini kullanmıştı.

MUJDAT GEZEN'İN AVUKATI CELAL ÜLGEN'DEN AÇIKLAMA

Avukat Celal Ülgen, “Siyasetçiler neden hoşgörülerini evde unuturlar anlamıyorum. Siyasetçileri anlıyorum ama savcılar neden bu kadar ivedi davranıyor bunu bir türlü anlamıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Müjdat Gezen‘in avukatı Celal Ülgen şu ifadeleri kullandı;
 
“Her önüne gelen savcı her önüne gelen düşünce açıklamasına “vay sen Cumhurbaşkanına hakaret ettin” diye dava açarsa rejimin adı değişir. Her şey kış olur. Ağaçlar yapraklarını döker, Kuşlar ötüşünü unutur. İfade/düşünce hürriyeti, insanın özgürce fikirler edinebilme, edindiği fikir ve kanaatlerinden dolayı kınanmama, bunları meşru yöntemlerle dışa vurabilme olanak ve özgürlüğüdür. Kimse bu özgürlükleri kullanırken lafı çarpıtılarak ya da niyet okuyuculuğu yapılarak suçlanamaz. Siyasetçiler neden hoşgörülerini evde unuturlar anlamıyorum. Siyasetçileri anlıyorum ama savcılar neden bu kadar ivedi davranıyor bunu bir türlü anlamıyorum.”

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…