Paylan: Polis kamerasıyla çekim yapıldı, Bakan Soylu'nun şovu basına servis edildi

16 Kasım 2018
Paylan: Polis kamerasıyla çekim yapıldı, Bakan Soylu'nun şovu basına servis edildi

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerinde söz alarak İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde yaşanan tartışmalara değindi. İçişleri Bakanı’nın konuşmasının polislerce kaydedildiğini söyleyen Paylan, “Bakan Soylu'nun şovu buradan basına servis edildi” dedi.

Paylan, şöyle konuştu:

AKP iktidarı dedi ki, “Yeni sistemde güçlü Meclis olacak, itibarlı Meclis olacak, kuvvetler ayrılığı olacak.” Dün yürütmenin bir üyesi yani atanmış bir üyesi buraya 300 memuruyla geldi. Koridorlarda biz yürüyemedik, basına da yansıdı, 300 kişiyle gelmiş Bakan. Siz “40 kişiden fazla gelmeyin” diye bakanlara hep çağrı yapıyorsunuz. Siz, bütün bakanlara 45 dakika süre verirken İçişleri Bakanına bir saat 45 dakika verdiniz. Bugün Tarım Bakanı’na ne kadar vereceksiniz, bilmiyorum. İçişleri Bakanı özel bir muameleye tabi tutuldu.

Yürütme yasamaya bağırdı

''İçişleri Bakanı, burada yasamanın bir üyesine, üyelerine bağırdı, avaz avaz bağırdı, “Sen görürsün” diye tehdit etti, “Provokatör” diye bağırdı. Yürütme yasamaya bağırdı. 10 binlerce güvenlik görevlisini yöneten kişi, ülkenin barışından sorumludur, herkesin İçişleri Bakanı'dır. Milletin iradesinin bir bölümüne bağırmasına izin vermiş olmanızı kınıyorum.''

Dün akşam devam eden görüşmeler sırasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Leyla Güven’in tutuklanma emrini siz mi verdiniz” diye soran HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay’ı “Provokatörsün, sen görürsün” diyerek tehdit etti. HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da Soylu’ya, “Milletvekilimizi ‘görürsün sen’ diye tehdit eden bir bakan var. Fezleke görüyoruz, cezaevi görüyoruz. Başka ne göreceğiz suikast mi? Bizim bir korkumuz yok!” diye yanıt vermişti.

Polis kamerasıyla çekim yapıldı, Bakan Soylu'nun şovu basına servis edildi

''Sabah televizyonları izledim. Polis kamerasıyla bu komisyonda çekim yapılmış. Bunun tespitini yapmanızı rica ediyorum sizden. Köşede polis arması olan biri çekim yapmış, bütün televizyonlara servis edilmiş. Burada İçişleri Bakanı’nın özel temsilcisi çekim yapıyordu. Siz burada danışmanların çekim yapmasına defalarca bağırdınız. Basın çekim yaparken zorlandı burada. Ama dün burada polis kamerasıyla çekim yapıldı, İçişleri Bakanı'nın şovu buradan basına servis edildi. Bunu tetkik etmenizi istiyorum.''

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…