Halkevleri’ne baskın: 4 şube başkanı gözaltında

16 Ekim 2018
Halkevleri’ne baskın: 4 şube başkanı gözaltında

Halkevleri Ankara şube binalarına ve yöneticilerinin evlerine eş zamanlı baskın yapıldı. Baskın kapsamında 4 şube başkanı gözaltına alındı.

Halkevleri Ankara şubelerine ve yöneticilerinin evine bu sabah baskın yapıldı. Eryaman, Keçiören, Tuzluçayır, Mutlu, İlker Halkevi şube başkanlarının evlerinde arama yapılırken, 4 şube başkanı gözaltına alındı. Aynı zamanda operasyon kapsamında Mutlu, Tuzluçayır, Keçiören ve Eryaman Halkevi şubelerinde de arama yapıldı. Gözaltına alınanlar Eryaman Şube Başkanı Şenay Yilmaz Güner, Tuzluçayır Şube Başkanı Dilara Doganbas, Keçiören Şube Başkanı Kıymet Şebnem Yar, Mutlu Şube Başkanı Seher Gümüşay olduğu öğrenildi. 

‘RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’ 

Soruşturma ile ilgili Halkevleri’nin avukatlarına bilgi verilmediği belirtildi. Halkevleri tarafından yapılan açıklama, “Halkevleri’nin muhalif kimliğidir bu soruşturmanın nedeni. Bu soruşturmanın nedeni hukuksuz mühürlemelere rağmen halkın hakları müdahalesinin kesintisiz devam etmesidir. Krizin faturasının halka ödetilmek istenmesinin karşısında buna karşı çıkmamızdır. Bugün hesap vermeyip bundan rahatsız olanlar Halkevleri’ni susturmaya çalışmaktadır. Rahatsız etmeye devam edeceğiz. Halkevleri’ni susturamayacaksınız.”

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…