3.Havalimanı işçilerine gece yarısı operasyonu!

15 Eylül 2018
3.Havalimanı işçilerine gece yarısı operasyonu!

İşçi ve sendikacıların Arnavutköy, Hasdal ve Eyüp karakollarında tutulduğu bilidiriliyor. 

HDP Milletvekili Erkan Baş sadece 1 karakoldaki gözaltı sayısının 200'ün üzerinde olduğunun teyit edildiğini söyledi. Ancak gözaltı saysının 600 olduğu söyleniyor.

İşçiler arasında öfke büyük. Gözaltına alınan işçiler akşama kadar bırakılmazsa, eylemi genişleterek sürdüreceklerini belirttiler.

'Bir kez daha patronlar devlet eliyle korundu'

Duruma ilişkin değerlendirmede bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm, iktidarın sermayeyi koruduğuna değinerek, “Bir kez daha patronlar devlet eliyle korundu. İşçiler gözaltına alınarak direniş kırılmaya çalışıldı. Şu anda işçilerin yaşam alanı işgal altında.” dedi. İşçilein baskı ve tehditle çalışmaya zorlandığını belirten Züleyha, “Maaşlar ödenmiyorsa iş bırakmak ve sendikada örgütlenmek yasal bir haktır. Ama sendikacı arkadaşlarımızı gözaltına aldılar. Hukuksuzluk tüm ülkede olduğu gibi burada da devam ediyor. OHAL sürecinde kimin yanında oldugunu açık eden iktidar bugün de kimin yanında oldugunu açık bir şekilde ifade etmiş oldu. Ekonomik krize giren iktidar ve işveren bunun bedelini işçiye ödetmeye çalışıyor. Yoksulun sırtından kendi zenginliklerine zenginlik katıyor. Kendi yandaşlarına peşkeş çeken iktidar işçilere gelince bütün haklarını yok sayıyor. Bugün bir kez daha bunu gördük. Işçilerin talepleri karşılanana kadar bu işin takipçisi olacağız” diye konuştu.

'Süreci örgütleyeceğiz'

Dev Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ise şunları kaydetti: “Saat gece 3’te 30’arlı biçimde gözaltılar yapıldı. Direnişin öncüsü olan arkadaşlarımız gözaltına alındı. Bizler göz altıların serbest bırakılmasını istiyoruz. Gözaltılar yapılana kadar da direnişimiz devam edecek. Kaymakamla yapılan toplantı direnişi bitirmemiz yönündeydi. Ama biz işçilerin talepleri karşılanmadan işçilerin direnişi bitirmeyeceğini söyledik. Bugün zorla baskıyla çalıştırıyorlar arkadaşlarımızı ama iş barışı olmadan bu şantiyede insanca çalışma koşulu beklenemez. Bu süreci örgütleyeceğiz.”

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…