Türkiye, İdlib'de 23 cihatçı-terörist örgütle birlikte toplantı yaptı

11 Eylül 2018
Türkiye, İdlib'de 23 cihatçı-terörist örgütle birlikte toplantı yaptı

Suriye ve Rusya tarafından askeri operasyon yapılması planlanan İdlib'de dün 23 örgütün bir araya gelerek toplantı düzenlediği öğrenildi. Toplantıya Türkiye'den yetkililerin de katıldığı belirtildi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İdlib bölgesinde 23 örgütün bir araya geldiği bir toplantı düzenlendi ve toplantıya Türkiye'den yetkililer de katıldı. Toplantıda, Türkiye yetkililerinin, ılımlı muhalif örgütlerin El Nusra'nın öncülük ettiği Heyet Tahrir eş Şam (HTŞ) ayrılması talebinde bulunduğu, ÖSO gruplarının ise Türkiye'den İdlib'e yönelik operasyona engel olunmasını istediği öğrenildi.

İdlib'in yüzde 60'ını kontrol eden HTŞ; Türkiye, Rusya, ABD ve batı ülkeleri tarafından terör örgütü olarak tanımlanıyor. Türkiye, esas adı El Nusra olan HTŞ'yi  son zamanlarda terörist örgütler listesine dahil etmek zorunda kaldı.

İDLİB'DE BUGÜN SESSİZLİK HAKİM

Öte yandan, son birkaç gündür İdlib bölgesinde yaşanan çatışma ve bombardımanlar bugün yerini sessizliğe bıraktı. Dün ve son birkaç gündür İdlib ile Hama kuzeyinde HTŞ mevzilerini bombalayan Suriye ordusu, bugün herhangi bir bombardıman yapmadı.

TSK SEVKİYATI DEVAM EDİYOR

Suriye sınırına ve İdlib kırsalına TSK sevkiyatı

Ayrıca, edinilen bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin İdlib kentine komşu olan Hatay sınırına fırtına obüsü, tank, panzer ve kirpi sevkiyatı devam ediyor. 

Hatay sınır bölgesine takviye amacıyla gönderilen askeri personel ve zırhlı araçların yanı sıra mühimmat sevkiyatı da yapılıyor. Çeşitli birliklerden gönderilen obüs, tank ve zırhlı personel taşıyıcıların yüklü olduğu tırların dabulunduğu askeri araçlardan oluşan konvoyun, yoğun güvenlik önemleri altında İdlib sınırındaki Reyhanlı ilçesine gönderildiği öğrenildi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…