Rusya ve Suriye'den İdlib'e eş zamanlı saldırı

8 Eylül 2018
Rusya ve Suriye'den İdlib'e eş zamanlı saldırı

Rus savaş uçaklarının hava saldırısına Suriye topçu atışıyla destek verdi. Vurulan yerler arasında Han Şeyhun, Abdin, Kafran, El Lataminah, Siraj ve El Haveyn'in de olduğu belirtildi. 

Tahran'da dün biraraya gelen Rusya, İran ve Türkiye arasında ateşkes polemiği yaşanmış, ancak bir uzlaşma sağlanamıştı. Tahran zirvesinden bir gün sonra Rusya ait savaş uçakları, cihatçıların kontrolündeki İdlib'i vurdu. Suriye ordusunun da Hama’nın kuzeyinden İdlib’e doğru top atışı düzenlediği belirtildi.


Reuters haber ajansı İdlib’deki Abdeen kasabasında üç sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Reuters'a konuşan görgü tanıkları bir düzine uçağın İdlib'in güneyi ve Hama'nın kuzeyini vurmaya başladığını belirtti. Helikopterlerin attığı varil bombalarının Han Şeyhun'da sivillerin yaşadığı evlere isabet ettiği bildirilirken, vurulan yerler arasında Han Şeyhun, Abdin, Kafran, El Lataminah, Siraj ve El Haveyn'in de olduğu belirtildi. 

KALIN 'GÖZE ALAMAZLAR' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün Daily Sabah gazetesindeki yazısında "Türk askerleri İdlib'deyken Rus savaş uçaklarıyla Suriye kara kuvvetleri saldırmayı göze alamaz" ifadesini kullanmıştı. 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…