'Bilal Erdoğan, Ensar-Türken, Tansu Çiller ABD'deki mal varlığını elden çıkarmalı'

18 Ağustos 2018
'Bilal Erdoğan, Ensar-Türken, Tansu Çiller ABD'deki mal varlığını elden çıkarmalı'

Erdoğan, bir ABD projesi olduğunu kimsenin inkar edemediği AKP'nin bugünkü kongrsinde Trump yönetimine karşı yine 'meydan okudu' Anamuhalefet liderini 'dolar baronları ile birlikte olmakla' itham etti.. 

Ne varki, yakınlarının dolar birikimleri ve 'oğlum sıfırladın mı?- 30 milyon eurocuk kaldı babacım' konuşmasına konu olan dövizler konusunda ses yok.. ACaba dolar 7 TL'ye çıktığında satıp şimdi 5.5 buçuktan almış olabilirler mi? Bunun için olabilir mi bunca şamata?

Ne yazık ki muhalefette hafıza kaybı da var.. Gerçekleri suratlarına tokat gibi çarpmıyor!

**

ABC gazetesi Washington tesilcisi Yılmaz Polat'ın geç saatlerde yayınladığı yazısı, bir kere daha yalanları Erdoğan'ın yüzüne çarpar nitelikte.. Polat'ın yazsı şöyle: 

Madem Trump yönetimi'yle "milli ve yerli" ekonomik savaşa girilmesi çağrısı yapılıyor; Bilal Erdoğan , Ensar vakfı ve Tansu Çiller milyon dolarlık ABD'deki mal varlıklarını elden çıkarmalı.

Daha önce de yazdım.

Dünyanın her tarafında cumhurbaşkanları, başbakanlar ya da ülkenin kritik mevkilerinde bulunan kişi ve yakınları görevdeyken başka bir ülkeye ticari amaçlı yatırım yapar veya mülk sahibi olursa bu doğrudan ülkenin ulusal güvenliğiyle ilgilidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal'in 2005 yılında Dünya Bankası'nda işe girdiği zaman Washington yakınlarında Maryland eyalet sınırları içinde aldığı bir evi var, Bilal ve Reyhan Erdoğan adına.

261 bin 500 dolara alış.
Vergi: 3 bin 61 dolar.
Vergi No: 17213643251

ABD'ye başka bir ülkeden gelen mülk sahibi olabilir, iş kurabilir.

Bunda bir sakınca yok. Normal ve meşru.

Ancak cumhurbaşkanı, başbakan veya aile bireyinin, vergi dairesiyle bağlantılı gayrimenkul ve ticari yatırım yapmasının önemli sakıncaları vardır.

Bugünleri kastediyorum.

Nitekim Erdoğan ve Trump yönetimleri arasında 'Al papazı ver papazı' tartışmasıyla başlayan ekonomik ve siyasi savaş Türkiye'nin 'ulusal güvenliğini' tehdit ediyor.

Bilal Erdoğan Amerika'da çalışmıyor ve oturmuyor.

Cumhurbaşkanı'nın oğlu olarak 'yerli ve milli duruş' sergileyip evini satıp doları Türk Lirasına çevirmeli.

Şüphesiz aynı jesti Tansu Çiller'in de yapması gerekir.

Çiller ailesi, başbakan iken ABD'den milyon dolarlık alış-veriş merkezi alarak büyük bir skandala imza atmıştı.

Başbakan Tansu Çiller görevdeyken ABD vergi mükellefi olmuştu. Halen de bu mükellefiyet devam ediyor.

Çiller ailesi,  ABD'deki ticaret hayatını sürdürüyor.

(Salem, New Hampshirede sahip oldukları gayrimenkulün vergi değeri: 5 milyon 44 bin 800 dolar.. Vergi No: 977856)

Eski Başbakan, siyasetçi Tansu Çiller de örnek olarak miting meydanlarında olduğu gibi ekonomik savaşta da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında durmalı ve 'yerli ve milli' duruş sergilemeli.

Bir de  Turken Vakfı'nın New York Manhattan'da aldığı milyon dolarlık gayrimenkul var. 

ABD Vergi Dairesi'nin IRS resmi kayıtlarına göre , vergiden muaf eğitim kuruluşu (501 (C) statüsünde kurulan Türken Vakfı binaya 2015 yılında 24 milyon 460 bin 759 dolar ödedi.Türken ABD'de mal varlığı için 120 bin 731 dolar emlak vergisi ödedi.

TÜRKEN Vakfının Yönetim Kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dayı oğlu Halil Mutlu ile Esra Albayrak, Ömer Faruk Albayrak gibi Erdoğan'a yakın isimler bulunuyor.

300 East 41st Street, New York, NY adresinde bulunan binayı Türken Vakfı tarafından okul, yurt, kütüphane ve mescit bulunan bir külliye yapmak isteniyor.

Külliye için 80 milyon dolar bağış yapıldığı bildirilmişti.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…