'Bu kurultay ya olacak, ya olacak'

7 Ağustos 2018
'Bu kurultay ya olacak, ya olacak'

CHP Genel Merkezi, dün yeterli imzanın toplanmadığını açıklayarak kurultay tartışmasına nokta koymak istedi ancak muhalifler anında itiraz etti. Muharrem İnce ile birlikte hareket eden CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, “Bu kurultay ya olacak, ya olacak!” dedi.

CHP Genel Merkezinden dün yapılan, kurultay için imza toplayan delege sayısının yeterli olmadığı açıklamasına CHP’li muhalifler de anında yazılı açıklamayla itiraz etti.

Muharrem İnce ile birlikte hareket eden CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, DUvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in “Kurultay tartışmasını yargıya taşıyacak mısınız?” sorusuna, “Bu kurultay ya olacak, ya olacak!” yanıtını verdi. Yaşar Tüzün şu açıklamayı yaptı:

‘B, C VE D PLANLARIMIZ VAR, TEKRAR İMZA TOPLANABİLİR’

“Bu kurultay ya olacak, ya olacak! Bizim B, C, D planlarımız da var. Bir daha imza toplanabilir. Tüzük için toplanabilir. Genel Merkezin ilan ettiği sayılar bize bildirilmedi. ‘Çağrı heyeti’nden kimse çağrılmadı, onların görüşünün alınması gerekirdi. İmzaları geri çekilenlerin sayısı belki 11, belki 21… Nereden biliyoruz bunu? Eğer imzasını geri çekiyorsa bunu Genel Merkeze değil ‘çağrı heyeti’ne vermesi gerekiyordu. Acaba Genel Merkez hangi politikaları uyguladı da o arkadaşlarımız imzasını geri aldı? ”

‘CHP’NİN TABANI, ÖRGÜTÜ DEĞİŞİM İSTİYOR’

“Atanmış milletvekilleri (CHP mv.sayısı:144), Parti Meclisi üyeleri (60), Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri (15) düştüğünde seçilmiş delegenin 630’u imza veriyorsa geriye 400 kişi kalıyor. Demek ki CHP’nin tabanı, örgütü değişim istiyor.”

‘SAYININ 569 OLDUĞUNU İSPATLASINLAR BİZE’

“Geçerli başvuru sayısının 569 olduğunu söylüyorlar, ispatlasınlar bize! Ankara 47’inci Noterinde 622 tane kayıtlı belge var. Bir delege notere neden gider? İmza vermek için. Delegelerimiz bu imzayı kurultay olsun diye verdi, MYK değişikliği için vermedi. Yerel seçim öncesi MYK değişiyorsa kurultay niçin yapılmıyor?”

‘SÜREMİZ VAR, DEĞERLENDİRECEĞİZ’

Yaşar Tüzün, CHP yönetiminin, “yerel seçim öncesi kurultay tartışmaları partiyi çok fazla yıprattı” eleştirisine ise şu yanıtı verdi: “Partimizin anayasası olan tüzüğümüzde bu hak delegeye sağlanmış. Delege bu hakkını kullanabilir. Bu doğal hakkıdır ama imzaları geri çekin diye bir madde yok tüzüğümüzde. Bundan sonra ne yapılacağını imza veren arkadaşlarımızın görüşünü de alarak değerlendireceğiz. Süremiz var.”

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…