ABD'den Brunson için çok sert uyarı

26 Temmuz 2018
ABD'den Brunson için çok sert uyarı

ABD'li din adamı Pastör Brunson'un dün ev hapsine alınmış olması, yetersiz görülmüştü. Dün, Brunson sürpriz bir kararla cezaevinden ‘ev hapsine’ alınmasının ardından Halkbank hisseleri yüzde 16 yükselmişti.. Halkbank'a ceza kesilmesinin bir pazarlık konusu olduğu biliniyor..

Son duruşmada tutukluluğuna devam kararı verilen ABD'li pastör Brunson dün ev hapsine alınmıştı. Ancak karar ABD'yi tatmin etmemişti. Ev hapsine bir tepki de bugün ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'den geldi. Pence ‘Brunson’un serbest bırakılmaması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulayacaklarını’ söyledi. Pence, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk hükümetine, ABD Başkanı adına bir mesajım var. Pastör Andrew Brunson’ı şimdi bırakın ya da sonuçlara hazırlıklı olun” ifadelerini kullandı.

Pence'nin mesajları şöyle: Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk hükümetine, ABD Başkanı adına bir mesajım var. Pastör Andrew Brunson’ı ya şimdi serbest bırakın ya da sonuçlarına hazırlıklı olun. Eğer Türkiye bu masum inanç insanını serbest bırakıp evine, Amerika’ya göndermek için derhal harekete geçmezse, Pastör Andrew Brunson serbest kalana dek, ABD Türkiye’ye önemli yaptırımlar dayatacaktır.

Bu yaptırımların başında Zarraf davası çerçevesinde Halkbank'ın ağı bir para cezasına çarptırılması var. Miktarın en az  5 milyar dolar olduğu daha önce gündeme gelmişti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…