CHP'de kurultaya doğru

25 Temmuz 2018
CHP'de kurultaya doğru

CHP’de olağanüstü kurultay için toplanan imza sayısı 9. günde 643’e ulaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, değişim isteyen muhaliflerin yeterli imzayı topladığı iddiası üzerine, "Toplandıysa getirsinler, genel merkez yerinde duruyor" dedi.

Olağanüstü kurultay için imza tartışmaları sürürken, konuya ilişkin şu ana kadar sessiz kalan Muharrem İnce’nin imza veren delegelerle birlikte bir koordinasyon oluşturduğu ve bir “Değişim Manifestosu” hazırlığında olduğu öğrenildi.

Kurultay için imza toplayan Gaye Usluer'in de paylaştığı Vegaste'nin haberine göre, Muharrem İnce ise, kurultay isteyen delegelerle sık sık görüşüp, fikir alışverişinde bulunuyor.

İddiaya göre değişimin nasıl olacağı konusunda bir koordinasyonun kurulması konusunda İnce ve delegeler arasında bir mutabakat sağlandı. Oluşan koordinasyonda değişim isteyenlerin taleplerinin yer alacağı ve nasıl bir değişimin oluşması gerektiği konusunda bir “Değişim Manifestosu” hazırlanacak.

Bu arada Cumhuriyet'in haberine göre Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç da CHP'de olağanüstü kurultay için imza verdi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…