Adnan Oktar'ı koruyan siyasi belli oldu

22 Temmuz 2018
Adnan Oktar'ı koruyan siyasi belli oldu

DİLİPAK: ARŞİVİ PATLARSA BİRÇOK KİŞİNİN CANI YANAR --AKP-MHP ittifakına dayalı diktatörlük kararnamalerle yasallaştırılırken, 28 şubat'ın Fadime Şahin'i gibi, meşruiyet dekoru olarak kullanılan Adnan Oktar ve grubuna yönelik ilk operasyonu gerçekleştiren Sadettin Tantan 'Siyasiler koruyor' demişti.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Adnan Oktar ve grubuna yönelik ilk operasyon 1999 yılında, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan döneminde yapılmıştı. Operasyon sırasında baskı gördüğüna açıklayan Tantan, "Hangi birini söyleyeyim. İşte birini siz Meclis tutanaklarından bulmuşsunuz" ifadelerini kullanmıştı. Tantan'ın işaret ettiği siyasilerden birinin dönemin Fazilet Partili ismi Faruk Çelik olduğu iddia edildi. 

İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan döneminde ve 1999 yılında Adnan Oktar 'a yönelik operasyonu eleştiren ve ‘'İnsanların boş yere gözaltına alınıp rencide edildiğini'' savunan isim o dönemin Fazilet Partisi Meclis Grup Başkanvekili ve daha sonra da AKP hükümetlerinde 5 kez bakanlık yapan Faruk Çelik çıktı.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre Çelik, operasyondan sonra TBMM'de Fazilet Partisi grubu adına 24 Aralık 1999 günü bir konuşma yapmış ve tutanaklara da giren konuşmasında şunları söylemişti: “Bilimsel çalışmalarıyla bilinen Bilim Araştırma Vakfı üyeleri tutuklanır tutuklanmaz, yargılanmadan ve hâkim önüne çıkarılmadan, İçişleri Bakanımızın ‘Apo'dan daha tehlikelidir' şeklindeki beyanatı, birçok kesimi üzmüştür. Bu operasyonda 2 bine yakın polisimiz görevlendirilerek birçok insanımız, daha sonra anlaşılmıştır ki, boş yere evinden barkından alınmış, rencide edilmiş, aile mahremiyeti ihlal edilmiştir.”

1999'da Adnan Hoca grubuna yönelik yapılan operasyonda, siyasilerden gelen baskılarla karşılaştığını açıklayan dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, “Sadece Fazilet Partisi yöneticilerinden değil, diğer partilerin önemli isimlerinden de tepkiler, baskılar geldi. Al birini vur ötekine… Hangi birini söyleyeyim. İşte birini siz Meclis tutanaklarından bulmuşsunuz' ifadelerini kullanmıştı.
 

Dilipak’tan Adnan Oktar uyarısı: Arşivi patlarsa, birçok kişinin canı yanar

''Bu arada Akit yazarı Abduraahman Dilipak'tan iktidara uyarı geldi.. Dilipak dünkü 'Aman Dikkat' başlıklı yazısında şöyle dedi:
 
Adnan Oktar’ın arşivi patlarsa, her kesimden birçok kişinin canı yanar onu söyleyeyim. Henüz arşiv ele geçirilmedi deniyor. Arşiv yurtdışında host edilmiş, ama yabancı istihbarat örgütleri bunları servis edebilir ya da bunları şantaj için kullanabilir. Yani bu arşiv her halûkârda birilerinin ipini çekmek, ya da birilerini kullanmak için kullanılacak. Hayırlı bir iş yaptınız, süreci yönetemezseniz, bu iş döner sizi vurur.''
 
Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…