Gültan Kışanak’a 230, Sabahat Tuncel’e 145 yıl hapis istemi

13 Temmuz 2018
Gültan Kışanak’a 230, Sabahat Tuncel’e 145 yıl hapis istemi

Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında açılan davanın 9'uncu duruşmasında, savcı mütalaasında, DTK'yi KCK'nin yapılanması olarak tanımlayıp Kışanak için "Örgüt kurmak ve yönetmek", Tuncel için ise, "Örgüt üyesi olmak"tan ceza istedi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, 2016 yılının Ekim ayında tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Kasım ayında tutuklanan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında açılan davanın 9'uncu duruşması Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. “Örgüt kurma ve yönetme”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddialarından Kışanak’ın 230, Tuncel’in 145 yıl hapsi isteniyor. 

Kışanak ve Tuncel'in katılmadığı duruşmaya savunma avukatları katıldı. Duruşma savcının verdiği mütalaa ile devam etti. Savcı Kışanak için, KCK ve DTK'nin 41 defa propagandasını yapmak ve PKK'lilere ait cenazelerin taşınması için belediye araçlarını tahsis etmek tespitlerini okuyarak "Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" iddiası ile Tuncel için ise, KCK-DTK ile ilgili tespitleri okuyarak "Örgüt üyesi olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti. 

Savcının mütalaasına karşı söz alan savunma avukatları, DTK'nin yasal bir kurum olduğunu, DTK faaliyetlerinin suç unsuru oluşturmadığını, belediyelerin cenazeler için araç tahsis etmesinin de gereklilik olduğunu, yaşamını yitirenlerin siyasi kimliğinin olmadığını söyleyerek, mütalaaya karşı savunma için ek süre talep etti. 

Kısa süre ara veren mahkeme, daha sonra ek süre talebini kabul ederek bir sonraki duruşmanın 8 Ekim 2018 tarihinde görülmesine karar verdi.

Mezopotamya Ajansı

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…