İşte ‘yeni sistem’: Tehdit, silahlı gösteri, ana muhalefete yasak...

30 Haziran 2018
İşte ‘yeni sistem’: Tehdit, silahlı gösteri, ana muhalefete yasak...

Kılıçdaroğlu bağırıyor: İçişleri Bakanı Soylu, iç savaş çağrısı yapıyor, derhal istifa etmeli! Bu ülkede hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur, bir dikta yönetiminden her şey beklenebilir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP'lileri tehdidi ve CHP'lilerin şehit cenazelerine alınmaması talimatıyla ilgili, Cumhuriyet'e verdiği roportajda şunları söyledi:

Asıl üzerinde durulması gereken nokta.. Süleyman Soylu bunu kendisi mi söyledi yoksa Soylu’ya birileri mi söyletti? Birileri Soylu’ya söylettiyse, bu bir kaos planının Türkiye’de bir iç çatışma planının ilk adımıdır.

24 Haziran seçimlerinin ardından, silahlı gösteriler, ölüm, ölüm tehditleri, gözdağı ve tutuklamalar yaşandı. (CHP PM üyesi ve önceki dönem milletvekili Eren Erdem tutuklandı. HDP milletvekili Leyla Güven, önce tahliye edlidi, ardından tutuklandı.)

1. GÜN: SİLAHLI KUTLAMA 

Haber görseli

24 Haziran gecesi Türkiye’nin dört bir yanında seçim sonuçlarını kutlamak için sokağa çıkan kişiler tabanca ve uzun namlulu silahlarla havaya rastgele ateş açtı. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine günler sonra silahlı kişilerden dördünün ifadesi alındı.

2. GÜN: İLANLA GÖZDAĞI 

Haber görseli

Seçimin hemen ardından MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından bazı gazetelere verilen ilanda çok sayıda gazeteci ve kamuoyu araştırmacısının ismi yayımlandı. Devlet Bahçeli, MHP hakkında yorum yapan gazetecileri unutmayacaklarını ‘ilan etti’.

3. GÜN: SOYLU "HDP'Yİ YAŞATMAYACAK" 

Haber görseli

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı’da bir AKP’linin öldürülmesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı telefonla arayarak tehdit etti. Buldan, Soylu’nun kendisine “Sizi artık yaşatmayacağız” dediğini açıkladı. Soylu konuşmayı doğruladı.

4.GÜN: CHP'Yİ HEDEFE KOYDULAR 

Haber görseli

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, valiliklere CHP’lileri şehit cenazelerine almamaları konusunda talimat verdiğini söyledi. Aynı gün Bursa’daki bir şehit cenazesinde CHP’nin çelengi parçalanmak istendi, CHP il başkanı protokole alınmadı.

5.GÜN: 7 GAZETECİYE ÖLÜM TEHDİDİ 

Haber görseli

Bahçeli’nin ziyaret edip, af istediği Çakıcı, hapishaneden yazdığı bir mektupta Erdoğan’a “Sen devletin sahibi değilsin” dedi. Çakıcı, bunu “Erdoğan’a küstah sözler” diye haber yapan Karar gazetesinin sahibi ile 6 gazeteciyi ölümle tehdit etti.

**

Hasan Cemal, bu gelişmelere değindikten sonra T24'te bugünkü yazısında şöyle diyor:

"Sandıktan çıktık, artık her şey bizden sorulur!" zihniyetinin sınır tanımazlığı mı?
"Muhalefeti toptan silmenin tam zamanıdır" diyenler, devletin derinliklerinde kurulmuş tezgâhları çalıştırmaya mı başladılar?
24 Haziran'la ilgili olarak bir İngiliz gazetesinde sorulduğu gibi:
Türkiye, 1933 Hitler Almanya'sını mı andırmaya başladı?
Seçim sandığından çıkanların vuracağı son darbenin ayak sesleri mi duyduklarımız?

 (Cumhuriyet ve T24'ten derleme)

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…