İYİ Parti Sözcüsü Çıray: Vali 'AKP-PKK çatışması değil' dedi

15 Haziran 2018
İYİ Parti Sözcüsü Çıray: Vali 'AKP-PKK çatışması değil' dedi

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Suruç'ta yaşanan olayların ardından görüştüğü Şanlıurfa Valisi'nin kendisine "olayın PKK-AKP çatışması olmadığını" söylediğini açıkladı. İYİ Parti olayı incelemek üzere ilçeye bir heyet gönderdi.

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde dün yaşanan olayla ilgili olarak İYİ Parti de ilçeye bir heyet gönderdi. İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray yaptığı açıklamada, “Kamuoyuna ‘PKK’lılar AKP’lilere saldırdı’ olarak yansıyan olaylarda 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 9 vatandaşımız da yaralanmıştır. Olayın hemen ardından farklı kaynaklardan farklı haberler paylaşılmaya başlanmış ve vahim iddialar da gündeme gelmiştir” dedi.

Çıray birbirinden çok farklı bu bilgiler üzerine gece 01.27’de Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i arayarak, konu hakkında detaylı bilgi istediğini valinin de kendisine, “olayın PKK-AKP çatışması olmadığını, detaylı incelemelerin sürdüğü” söylediğini belirtti. Açıklamada, aynı bilginin Şanlıurfa Valiliği resmi sitesinde de paylaşıldığı ifade edildi.

‘HÜKÜMET SEÇİM GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAMIYOR’

Seçim çalışmalarının başlamasıyla birlikte Türkiye’nin pek çok ilinde İYİ Parti ve diğer muhalefet partilerinin stantlarına, seçim irtibat büroları ve partililerine yönelik çeşitli saldırılar düzenlendiği ve seçim çalışmalarının güvenliğini sağlayamayan hükümetin ‘acz içindeki tutumu nedeniyle’ benzer olayların sürdüğü ifade edilen açıklamada, “İYİ Parti olarak, bayramların maneviyatımıza kattığı kardeşlik ruhuyla milletimizi sağduyuya ve sükûnete davet ediyoruz. İnsan canının tüm maddi değerlerin üzerinde olduğu bilinci ile hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ülkemize huzur ve barış diliyoruz. Bu vesile ile konunun ve iddiaların incelenmesi ve milletimize en doğru bilginin verilmesi için İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener tarafından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine İYİ Partililerden oluşan bir inceleme heyeti gönderilmiştir. Heyetimizin yapacağı inceleme sonucunda toplanan bilgiler kamuoyu ile tarafsız olarak paylaşılacaktır” denildi. 

RTE: "MİLLETVEKİLİMİZİN ABİSİNİ PKK'LILAR ÖLDÜRDÜ"

CB Erdoğan, Suruç'taki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle demişti:

Şanlıufra Suruç'ta milletvekilimiz aynı zamanda milletvekili adayına ve yakınlarına yönelik saldırıyı şiddetle kınadığımı ifade etmek isterim. Milletvekilimizin abisi de bu saldırıda PKK'lılar tarafından öldürüldü.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…