İnce'den yine Gülen açıklaması: ABD vermek istemiyor, Erdoğan almak istemiyor

24 Mayıs 2018
İnce'den yine Gülen açıklaması: ABD vermek istemiyor, Erdoğan almak istemiyor

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Sayın Erdoğan da bal gibi biliyor ki, usulüne uygun bir şekilde Fethullah Gülen'in iadesi istenmemiştir. Bir, ABD vermek istemiyor, iki Recep Tayyip Erdoğan da almak istemiyor" dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul Barosu'nu ziyaret ederek, Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu ile görüştü.

Muharrem İnce, görüşmenin ardından gazetecilere, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

'BU SEÇİMİN ADİL OLMAYACAĞI KESİNDİR'

Seçimlerin bir ay sonra yapılacağını hatırlatan İnce, "Bu seçimin adil olmayacağı kesindir. Çünkü bir yandan devletin parası, devletin uçağı, devletin helikopteri, devletin tüm olanaklarıyla yarışan birisi, bir de milletin gönlünden kopanlarla yarışan birisi. Muharrem İnce, milletin gönlünden kopanlarla yarışıyor. Erdoğan devletin olanaklarıyla yarışıyor. Bir kere adalet yok, adil değil. Bunu geçtik de geçerli ve güvenilir olmasını istiyoruz. Yani sandıktaki oylarımızı özgürce kullansın istiyoruz yurttaşlarımız ve özgür irade dışarıya yansısın istiyoruz. Yani açıkçası sandıktaki oyları devletin gücüne karşı korumak istiyoruz. Belki de dünyada bunun başka bir örneği yoktur. Devlete karşı oyunu korumak" ifadelerini kullandı.

Oyunu Yalova'da kullandıktan sonra hemen Ankara'ya döneceğini belirten İnce, 24 Haziran'da YSK'nın bir yanlış yapması halinde 50 bin avukatla oraya gideceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu sözüm geçerlidir. Sayın başkandan da, ülkenin en büyük barosu olarak 81 vilayetteki bütün avukat arkadaşlarımdan hazır olmalarını, YSK'nın bir oldu bittiye getirmemesini, getirirse bedelinin ağır olacağını, bu kararlılığımızı baştan söylüyorum. Herkes bunu böyle bilmeli. YSK'daki yargıçlara sesleniyorum, siz Erdoğan'ın yargıçları değilsiniz, adil olacaksınız, yasaların-anayasanın-evrensel kuralların size verdiği yetkiyi ve hakkı kullanacaksınız. Haricinde bir şey yok. Bunu yapmayın, yaparsanız bir daha söylüyorum; Türkiye'nin bütün sokaklarına fotoğraflarınızı asarım. Sokağa çıkamazsınız. Biz kimseden torpil istemiyoruz, kimseden ayrıcalık istemiyoruz. Hakkımızı istiyoruz, sandıktan ne çıkarsa."

Muharrem İnce

'BİZİM KAZANACAĞIMIZI ONLAR DA GÖRÜYOR'

16 Nisan 2017'de yapılan referandumunda bir köyde çıkan sonuçları hatırlatan İnce, şöyle devam etti:

"Yani bir köyde 350 oy var, hiç geçersiz oy yok, oyların hepsi referandumda evet'e çıkıyor. Yani üniversite mezunlarının yüzde 60 olduğu bir sandıkta iptal oy çıkabiliyor ama hiç üniversite mezunu olmayan bir köyde 350 oyun tamamı Erdoğan'ın istediği yönde çıkıyor. Burada hile olduğu, sahtekarlık olduğu apaçık ortada. Bununla ilgili önlemleri konuştuk sayın başkanla. Başaracağız, buna inanıyorum. Nereden anlıyorsun bunu derseniz, yani başbakan milletvekilliğine müracaat etmiş, damat milletvekilliğine müracaat etmiş, eş-dost milletvekilliğine müracaat etmiş. Demek ki, dokunulmazlık kazanıp, önümüzdeki süreçte bakan olma hayallerini yok etmiştir. En büyük gösterge budur. Bu bizim kazanacağımızı onlar da görüyor. Yani başbakan neden milletvekilliğine müracaat etsin? Demek ki Erdoğan'ın kaybedeceğine inanıyor."

'ABD VERMEYECEK, ERDOĞAN ALMAYACAK'

Muharrem İnce, daha önce dile getirdiği "Hükümetin FETÖ elebaşı Gülen'i usulüne uygun istemedi" iddiasının sorulması üzerine, "Sayın Erdoğan da bal gibi biliyor ki, usulüne uygun bir şekilde Fethullah Gülen'in iadesi istenmemiştir. Bir, ABD vermek istemiyor, iki Recep Tayyip Erdoğan da almak istemiyor. Çünkü iade edildiğinde anlatacak Fethullah Gülen, beraber üniversiteleri şöyle kurduk, Bank Asya'yı böyle kurduk, istediğim kişileri şöyle vali yaptılar, bunları istedim general yaptılar, Türkiye'ye beraber ihanet ettik. Ne zaman Türkiye'ye ihanet ederken kardeştik, ne zaman bir Erdoğan'a ihanet ettik o zaman hain olduk. Bunları açıklayacaktır, onun için ABD vermeyecek, Erdoğan almayacak" ifadelerini kullandı.

'BENİ YARGILAYABİLECEK YARGIÇLAR İSTİYORUM'

FETÖ elebaşı Gülen'in iadesini nasıl isteyeceklerini de anlatan İnce, şöyle devam etti:

"Biz ne yapacağız, çok basit. Allah'ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda Türkiye'de ilk işimiz yargıyı düzeltmek. Beni yargılayabilecek yargıçlar istiyorum. Cumhurbaşkanı olarak Yargıtay'ın salonuna girdiğimde ayağa kalkmayacak yargıçlar istiyorum. Çay toplamayacak yargıçlar istiyorum. Bu sistemi çok kısa süre içerisinde kuracağız. Bunu kurduktan sonra iadesini isteyeceğiz. ABD'ye de bahane bırakmayacağız. Bunları Barolar Birliği başkanımızdan rica ettim, Özgür Özel Bey bu konuda görevlidir, grup başkan vekilimiz. İki uzman avukatla birlikte gidip yakında bakalım göstersinler bize usulüne uygun mudur-değil midir çok yakında arkadaşlarımız gidecekler incelemeyi yapacaklar. Ama yüzde yüz eminin iade talebi usulüne uygun yapılmamıştır."

'REZİDANS YAPARSA ŞAŞIRMAM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'nın yerine "Millet Bahçesi" yapılacağı açıklamasını değerlendiren İnce, "İtiramız yok, öyle yaparsa teşekkür ederim. Ama küçük bir kenarına millet meydanı, öbür tarafına rezidans yaparsa şaşırmam. Ama gerçekten tümünü aynı şekilde değerlendirecekse kutluyorum. Benim de projem olsun ama aklında şöyle üçte birini bir park yapalım, üçte ikisine de doymaz TOKİ'yi buraya sokalım derse şaşırmam ama tümünü kullanacağını açıklarsa bir itirazım yok. Ben cumhurbaşkanı olduğumda tümünü o şekilde yaparız söz" şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise İnce'nin seçim süreci boyunca 73 ili ziyaret edeceğini ve büyük mitingi de Maltepe veya Yenikapı Meydanı'nda yapacaklarını söyledi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…