Muharrem İnce Hakkari'de: Kürt sorunu siyasal bir sorundur

10 Mayıs 2018
Muharrem İnce Hakkari'de: Kürt sorunu siyasal bir sorundur

‘CUMHURBAŞKANI ADAYI TUTUKLU OLMAZ’ --HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini belirten CHP'nin adayı Muharrem İnce, CB Erdoğan'la yaptıkları görüşme hakkında konuştu. İnce, Erdoğan'ın "Hakkari'ye gittiğinde Türk bayrağı olacak mı?" diye sorduğunu aktardı. Mal varlığını YSK'ye bildirdiğini söyleyen İnce, listeyi paylaştı. Listeye göre İnce ve eşinin, 300 bin değerinde 2 konut, 1 mesken, 1 villa ile 100 bin Türk Lirası, 20 bin ABD Dolar ve 30 Euro nakdi bulunuyor.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hakkari’de miting düzenledi.

Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la konuştuğunu hatırlatan İnce, “Görüşmeyle ilgili ne o konuştu ne de ben. Ama bana bir soru sordu. Dedi ki ‘Yarın Hakkari’ye gittiğinde Türk bayrağı olacak mı?’ dedi. Ben de dedim ki ‘Tabi olacak’. Kameralar göstersin şimdi” dedi.

‘KÜRT SORUNU SİYASAL BİR SORUNDUR’

Konuşmasında Kürt soruna da değinen İnce, şunları söyledi:

“Kürt sorunu nedir? Kürt sorunu, siyasal bir sorundur, ekonomik bir sorundur, kültürel bir sorundur. Asıl Kürt sorunu bir ahlak sorunudur. Politikacı Diyarbakır’a gelir burada güzel laflar eder. Sonra gider başka yere bunları unutur. Burada yapacağım konuşmayı Rize’de yapamazsam bu siyaseti yapmam. Ne Edirnelilere ne size yalan söyleyeceğim. Bazen siz bana kızacaksınız, bazen Edirneliler, Diyarbakırlılar kızacak.”

‘SORUNLARI 3 B İLE ÇÖZECEĞİZ’

Sorunların çözümü için önerilerini de anlatan İnce, “Bu sorunları nasıl çözeceğiz? ‘3 B’ ile çözeceğiz. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Sokaklarda, meydanlarda barışacağız. Gönül köprüleri kuracağız” dedi.

Mal varlığını Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verdiğini söyleyen Muharrem İnce, “Türkiye’nin en ucundan Muharrem İnce’nin mal beyanını paylaşıyorum. Bunu YSK’ya verdik olmaz öyle gizli. YSK’da bilecek de Hakkari’deki kardeşim niye bilmesin? Bunu basına dağıtın. 5 yıl sonra bir daha dağıtacağım. 5 yılda neyim artmış neyim azalmış? Siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANI ADAYI TUTUKLU OLMAZ’

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini belirten İnce, şöyle devam etti:

“Burada bir güreş var. Birinin eli bağlıyken güreş olur mu? Ahmet Türk, tutukluyken milletvekili adayı oldu ve serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı adayı tutuklu olmaz kardeşim. Gelsin yarışsın. Ben onun partisine oy verecek değilim. Ama adaletsizlik, istemem. Erdoğan yasaklıydı. Erdoğan milletvekili olsun diye 8 kez oy verdim. Temel Bey bir yerde gezecek, Meral Hanım bir yerde gezecek, Selahattin Bey bir yerde gezecek. Bu taraf tutuma değildir. Bu insanlıktır, vicdandır, adalettir.”

Muharrem İnce’nin konuşmasında söylediği, mal bildirimi basınla paylaşıldı. 2’si taksiti devam eden 3 otomobil sahibi olan İnce’nin; 100 bin Türk Lirası, 20 bin ABD Dolar ve 30 Euro nakit parası bulunuyor. İnce ve eşi Ülkü İnce’nin toplam 31 bin 327 lira da borcu var.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…