Demirtaş’tan adaylara cezaevi teklifi

10 Mayıs 2018
Demirtaş’tan adaylara cezaevi teklifi

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ile Edirne Cezaevi’nde görüşen Muharrem İnce, Demirtaş’ın kendisine “Diğer adaylara da söylersen sevinirim. Ben buradayım, siz geziyorsunuz. Bütün adaylar sırayla bir hafta hapiste yatsınlar, adil olsun” dediğini söyledi.

Kasım 2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, bir süredir mahkemelerde verdiği ifadelerle gündeme gelirken HDP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından muhalefete “bir araya gelmeliyiz” çağrısı yaptı.

Muhalefet kanadı ise CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ortaklığında ‘Millet İttifakı’nı kurarken HDP saf dışı bırakıldı. 

Ancak CHP’nin adayı Muharrem İnce Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret ederek sürpriz yaptı. 

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleşen ziyaret sonrası Muharrem İnce, Demirtaş’ın kendisine “Diğer adaylara da söylersen sevinirim. Ben buradayım, siz geziyorsunuz. Bütün adaylar sırayla bir hafta hapiste yatsınlar, adil olsun” dediğini aktardı.

Cumhuriyet’ten Aykut Küçükkaya’nın haberine göre, Demirtaş’la bir saat süren samimi ve içten bir görüşme yaptıklarını söyleyen İnce, “Espri yeteneğinden ve moralinden bir şey kaybetmemiş onu gördüm, başarılar diledi” ifadesini kullandı. 

“Devrisabık yaratmak derdinde değiliz” diyerek Erdoğan’a da mesaj yollayan İnce, “Çoluk çocuğuyla torunlarıyla birlikte yaşasın. Biz bağımsız bir yargı tesis ediyoruz. Bu bağımsız yargı Sayın Erdoğan’ı da yargılamak isterse yargılar, beni de yargılamak isterse yargılar, o yargının işi” görüşünü dile getirdi ve şöyle devam etti:

“Şimdi Sayın Erdoğan gönül huzuruyla emeklilik dönemine geçebilir. Derdimiz bu, emeklilik dönemine geçsin. Metal yorgunluğu değil, metal paslanması o. Metal paslanmış artık. Bu dikiş tutmaz. Burada bir yenileşmeye ihtiyacı var. Türkiye’nin yeni vizyoner bir anlayışa, yeni bir isme, yeni bir bakış açısına, demokrasiye, hukuk devletine özgürlüklere kavuşması lazım.”

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…