Demirtaş'tan İnce ile görüşme mesajı: Zarafet içeren dayanışma

9 Mayıs 2018
Demirtaş'tan İnce ile görüşme mesajı: Zarafet içeren dayanışma

HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş: Sayın İnce’nin bu ziyareti, seçmenlerimize yönelik siyasi bir mesajdan öte siyasi zarafet içeren insani bir dayanışma örneğidir.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'la görüştü. 1 saatlik görüşmenin ardından soruları yanıtlayan İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da yarın görüşeceğini söyledi.

İnce, görüşmenin ardından gazetecilerin sorusu üzerine Demirtaş’ı ziyaretinin yaklaşık 1 saat sürdüğünü söyledi. Görüşmeye ilişkin açıklamasını bugün Edirne’de düzenleneceği mitingde söyleyeceğini kayd

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ise, kendisini bugün Edirne Cezaevi’nde ziyaret eden CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye bir mesajla teşekkür etti. Demirtaş ziyaretin ardından yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

ÖNEMLİ VE ANLAMLI ZİYARET: Öncelikle Sayın Muharrem İnce’ye, ziyaretinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizde uzun süredir, her alanda yaşanan adaletsizlikler seçim sürecinde de devam ediyor. Sayın İnce’nin bu ziyaretini hem bu adaletsizliklere benim şahsımda dikkat çekilmesi hem de siyasi nezaket açısından önemli ve anlamlı buluyorum.

SEÇİMLER BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR: Ben ve arkadaşlarım, cezaevinde siyasi rehine olarak tutuluyoruz. Ama maalesef ki, dışarısı da yarı açık bir cezaevinden çok farklı değil. OHAL koşulları, tek sesli medya, işten atılma ve tutuklanma tehdidi, devletin bütün imkânlarının tek bir Cumhurbaşkanı adayı için seferber edilmesi, muhaliflerin fişlenmesi gibi adaletsizlikler seçim yarışının eşitlik çerçevesinde yapılmasını imkânsız kılmıştır. Umuyor ve diliyorum ki, bu adaletsiz yarışa rağmen seçimler demokrasinin, özgürlüklerin ve barışın önünü açacaktır. Yine, seçim kampanyasında adayların ve partilerin kullanacakları yapıcı dil ve üslubun, toplumsal kutuplaşmayı ortadan kaldırmaya önemli katkılar sunacağına inanıyorum.

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ: Sayın İnce’nin bu ziyareti, seçmenlerimize yönelik siyasi bir mesajdan öte siyasi zarafet içeren insani bir dayanışma örneğidir. Bu şekilde, siyasi görüşlerimiz farklı olsa da, karşılıklı saygı çerçevesinde yürüteceğimiz seçim kampanyasının sonunda kazanan kim olursa olsun, her hâlükârda toplumsal uzlaşı ve barış kültürüne katkı sunmuş olacağız. Sayın İnce’nin de bu anlayışla hareket ediyor olmasından ayrıca mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.

DİĞER ADAYLARA BAŞARILAR DİLERİM: Halkımız her şeyin en güzelini hak ediyor elbette. Bütün engellere, baskılara ve zorluklara rağmen ezilenlerin onurlu temsiliyeti için ben ve partim HDP, seçim kampanyamızı bu anlayışla yürüteceğiz. Bu vesileyle kendisine ve diğer adaylara başarılar ve kolaylıklar diliyor, ziyareti ve insani dayanışması nedeniyle Sayın İnce’ye bir kez daha teşekkür ediyorum. Seçimlerin ülkemiz ve halkımız için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

POLİTİKA

Muharrem İnce: Erdoğan'la bu akşam görüşeceğiz

[25d] CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bu akşam görüşeceklerini açıkladı. İnce, görüşmenin saat 21.00'de AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacağını söyledi. 

Doğu Perinçek de sandıkta!

[2s 25d] Doğu Perinçek 100 bin imzayı geçerek 24 Haziran seçim sandığında yer alan 6. cumhurbaşkanı adayı oldu.

Muharrem İnce, cezaevinde Demirtaş'ı ziyaret etti

[3s 13d] CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'la görüştü. 1 saatlik görüşmenin ardından soruları yanıtlayan İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da yarın görüşeceğini söyledi.

'T A M A M' için İbrahim Kalın yorumu: TT bağlayıcı olmaz

[3s 18d] Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Milletim 'Tamam' derse çekilirim" açıklamasının ardından başlayan 'T A M A M' kampanyasına ilişkin olarak açıklama yaptı. Sözcü Kalın, " 'TAMAM' diyenler bot hesap, millet 'DEVAM' diyecek" dedi.

Karamollaoğlu: Demirtaş serbest bırakılmalı

[4s 34d] Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk halinin sona erdirilmesi çağrısı yaparak, "İnşallah biz gitmeden o çıkar bize de geçmiş olsun deme imkanı doğar” dedi. Kendilerine sıklıkla 'Bugünkü iktidarla neden biraraya gelmediniz?' sorusunun da yöneltildiğini belirten Karamollaoğlu, AK Parti'yle aralarında 3 temel farlılık olduğunu da söyledi.

İmzalarda son durum: Perinçek hedefe yaklaştı

[5s 1d] Doğu Perinçek'in cumhurbaşkanı adayı olabilmek için 3 bin imzaya ihtiyacı kaldı.

Abdüllatif Şener: Edirne'de bilin bakalım, kimler var?

[5s 39d] Cumhuriyet Halk Partisi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bugün Edirne'de yapacağı mitinge CHP'de adı adaylık için geçen diğer isimlerle birlikte katılacak. 

Erdoğan, 3 Avrupa ülkesinde miting planlıyor

[6s 48d] Erdoğan'ın Bosna-Hersekli bazı siyasetçilerin "Seçim için gelmesin çıkışına rağmen" çıkışına rağmen bu ülkede 20-21 Mayıs tarihlerinde miting yapmayı planlıyor. Erdoğan'ın seçim çalışması için gitmeyi planladığı iki ülke daha var. 

AK Parti'den 'T A M A M' haritası: FETÖ ve PKK tweet atıyor!

[7s 33d] AK Parti Sözcüsü Ünal, Twitter'da 2 milyon paylaşım ve beğeniye yaklaşan 'TAMAM' gündemine ilişkin açıklama yaptı. Ünal. tweet'lerin FETÖ ve PKK'nin etkin olduğu ülkelerden atıldığını iddia etti. 

AK Parti milletvekili adaylarına hangi soruları soruyor?

[7s 55d] Bölgende seni tanırlar mı... Fırat Kalkanı hakkında ne düşünüyorsun... Neden kravat takmadın... İşte AK Parti milletvekili adaylarına sorulan sorular...

Vecdet Öz: Bugün 100 bini bulabiliriz

[9s 6d] Cumhurbaşkanlığı aday adaylığı için 5 günde 2 bin 505 imza toplayan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, umudunu koruyor. 1 günde 100 bin imza verilebildiğini söyleyen Öz, “Umutluyum. Destek verilirse biz de bu demokratik mücadelede yerimizi alırız. Akşama kadar herkesten imza bekliyoruz” dedi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…