AKP yanlısı memurlar evinize başkasını kaydetmiş olabilir

1 Mayıs 2018
AKP yanlısı memurlar evinize başkasını kaydetmiş olabilir

İstanbul Barosu eski Başkanı Turgut Kazan, twitter hesabından iktidar yanlısı memurların seçmen kayıt listelerinde değişiklik yapmış olabileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Bir dizi tweet atarak kaygılarını paylaşan Kazan, şu uyarılarda bulundu:

“Tüm seçmenleri uyarıyoruz. İktidarın memuru bir nüfus müdürlüğü, oturduğunuz eve başkasını kaydetmiş olabilir. Evet, bir noter işlemi sırasında, müvekkilimizin adresine başkasının yazıldığını öğrendik. 

Tabii, noter işlemi yapılamadı. Belgelerimizi sunarak kaydı düzelttirdik. Ve bu gerçeğe aykırı işlemi kimin / nasıl yaptırdığını öğrenip haklarımızı kullanmak için İlçe Nüfus Müdürlüklerine başvurduk. Cevap veremeyeceklerini bildirdiler.”

Cumhuriyet’in haberine göre, bir müvekkilinin adresine kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün ailesinin kayıt edildiğini öğrenip düzelttiklerini belirten Kazan, “Eğer, bu durumu tesadüfen öğrenmeseydik, müvekkilimiz ve onun yerine yazılanlar oy kullanamayacaktık” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz seçimlerde seçmenlerin iyice kafasını karıştıran, kamuoyunda seçim sonrası gerginliğe neden olan, seçimde usülsüzlük olduğuna yönelik iddialar ortaya atılmıştı. 

Aynı isimde kişilerin birden fazla oy pusulası kullanması, seçmen kaydı olmasına rağmen bazı vatandaşların oylamaya katılamaması, seçmenlerin kayıtlı olduğu ikametlerde bulunmaması ya da görünmüyor olmasıyla ilgili, Kazan uyarılarını şöyle sürdürdü:

“Ne olur, bir oydan ne çıkar demeyelim. Her oy demokrasi için, korkusuz yaşama hakkı için, çocuklarımızın geleceği için büyük değer taşıyor.

Mutlaka görevimizi yapalım. Önce YSK sitesine, sonra 2 Mayıs – 12 Mayıs arası muhtarlıklara asılacak seçmen listelerine bakalım. Ve 24 Haziranda, eğer kalırsa 8 Temmuzda mutlaka oylarımızı kullanalım.”

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven seçim güvenliğiyle ilgili tüm tedbirlerin alındığını söyleyerek, “Seçimler güvenli, mükerrer seçmen yok, sahte seçmen yok, ‘sahte oy pusulası kullanıldı’ diye bir iddia yok. Bütün bunlar yokken, daha seçim başlamadan seçim güvenliği üzerinde tartışma yapmak çok doğru değil” diye açıklama yapmıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…