CB Erdoğan: Grevlere karşı en büyük tutanağımız OHAL

24 Nisan 2018
CB Erdoğan: Grevlere karşı en büyük tutanağımız OHAL

'ÖYLE BİR ŞEY OLUNCA ANINDA MÜDAHA EDİYORUZ' --AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP’nin bugünkü Meclis grup toplantısında, bir yandan 24 Nisan Ermeni Tehciri'nin (katliam ve soykırım) yıldönümünde Kılıçdaroğlu'nu Ermeni çetecileriyle aynı dili konuşmakla suçlarken öte yandan işçi düşmanlığını açıkça savundu. 

Erdoğan'nın kimi sözleri şöyle:

“Dün edepsizce el kol hareketi yaparak sallıyorsun Cumhurbaşkanı genel kurulda değil balkonda diye.

“Bu el kol hareketini AK Parti başkanına yapabilirsin ama Cumhurbaşkanına yapamazsın. Bir defa haddini bileceksin. Bunlarda böyle bir ahlak anlayışı yok.

“15 adamını gönderdin sözde İYİ Parti’ye. Peki bu 15 adamın sözde İYİ Parti’yi kabul etti mi? Etmedi. Niye? Sözde İYİ Parti’nin 15 adamın o koltuklarda değil, CHP koltuklarında duruyor. Demek ki gönderdiğin yeri beğenmediler.

“Çok garip bir senaryo var piyasada, hafta sonuna kadar nasıl oynanacak göreceğiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu hedef alarak şu sözleri sarfetti:“Bu zatın iflah olmayacağı anlaşılmıştır. Ermeni çetecilerinden PKK’lılara, FETÖ’cülerle aynı dili konuşan, muhtemelen aynı hissiyatı paylaşan boyunun ölçüsünü, karşımıza çıkabilecek gücü kendinde bulabilirse inşallah 24 Haziran’da göreceğiz” sözleriyle eleştiren Erdoğan, “Kahramanca F-16’ların karşısında duranlardan olmadınız. Darbeyi Bağdat Caddesi’nde alkışladınız”.

“Bay Kemal zaman geçirme gel hemen aday oluver. Bir genel başkana yakışır aday olmak.

“Eskiden OHAL dönemleri bizim uyguladığımız gibi değildi. Fabrikalar sürekli greve giderdi, çalışamaz hale gelirdi. Buradan tüm sanayi kesimine seslenmek isterim: Acaba şu anda bu 7. OHAL dahil, bir tane fabrikada bir grev söz konusu mu? Böyle bir şey olduğu anda en büyük tutanağımız OHAL, anında müdahalemizi yapıyoruz. OHAL ciddi bir çözüm oluyor. Bu süreçte Türkiye’de sanayi durmamıştır.

“Huzurun olduğu bir ortam var.

"Tek gayesi Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kuruluyor.

"Ana muhalefetin etrafında kümelenen bu tezgah bizim meselemiz değildir.

"Başka bir söz söylememize gerek yoktur. En büyük hakem olan milletimiz bunları görüyor. Güneş Motel olayındakileri milletim nasıl cezalandırdıysa bunları da cezalandıracaktır.

"Yakında Avrupa'da bir ülkede de spor salonunda etkinlik düzenleyeceğiz. Hangi ülke olduğunu açıklamak istemiyorum.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…