Canan Kaftancıoğlu: 24 Haziran Demokrasinin Kazandığı Gün Olacak

18 Nisan 2018
Canan Kaftancıoğlu: 24 Haziran Demokrasinin Kazandığı Gün Olacak

CHP İstanbul İl başkanı Kftancıoğlu: Normalde OHAL koşullarında seçim olmaz, diyoruz ama ne yazık ki memleket gerçekliğinde OHAL koşullarında bir referandum yaşadık. OHAL koşullarına rağmen, aslında sandıkta kazandık. "OHAL koşullarında da olsa, OHAL’de de, bu halde de, her halde demokrasi kazanacak. Ama o seçimlerin meşru olabilmesi için doğrusu seçimlerin OHAL koşullarında olmaması."

AKP Genel Başkanı ve CB Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin 24 Haziran’da yapılmasına karar verildiğini açıklamasını CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bianet’e yorumladı.

CHP İstanbul İl Örgütü’nün seçimlere hazır olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, “24 Haziran demokrasinin kazandığı gün olarak tarihin sayfalarında yer alacak” dedi.

Kaftancıoğlu şöyle konuştu:

“Erken genel seçim bekliyordum çünkü yerel seçimlerde özellikle İstanbul’da ve birçok büyük şehirde kaybedeceğini gören ve kendince iktidarını devam ettirmek isteyen iktidar partisi, erken yerel seçimle yereldeki hezimetin önüne geçmek istedi.

“Açıkçası 24 Haziran değil 15 Temmuz gibi bir tarih bekliyordum. 24 Haziran’da baskın bir seçim yaparak kendi kirli iktidarlarını devam ettirebileceklerini zannediyorlar.

“İstanbul örgütü olarak baskın da dahil olmak üzere her türlü seçime hazırız. Diktatörün karşısında demokrasi daha erken kazanacak ve 24 Haziran demokrasinin kazandığı gün olarak tarihin sayfalarında yer alacak.

“Biz hazırız, bekliyoruz.”

"Normalde OHAL'de seçim olmaz ama OHAL'de referandum oldu"

"Normalde OHAL koşullarında seçim olmaz, diyoruz ama ne yazık ki memleket gerçekliğinde OHAL koşullarında bir referandum yaşadık. OHAL koşullarına rağmen, aslında sandıkta kazandık.

"OHAL koşullarında da olsa, OHAL’de de, bu halde de, her halde demokrasi kazanacak. Ama o seçimlerin meşru olabilmesi için doğrusu seçimlerin OHAL koşullarında olmaması."

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…