Suriye İsrail füze saldırısını havada yoketti

17 Nisan 2018
Suriye İsrail füze saldırısını havada yoketti

Şaryat Hava Üssü 6, Şam'daki bir tesis ise 3 füzeyle hedef alındı. Pentagon'dan 'biz değiliz' açıklaması geldi. Suriyeli kaynaklara göre saldırıyı İsrail düzenledi. 9 füzenin de hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü açıklandı.

ABD, İngiltere ve Fransa’nın 13 Nisan’da düzenlediği saldırıların ardından Suriye bu gece bir kez daha hedef alındı. Bu kez Şaryat Hava Üssü ile Şam’daki bir tesis hedef alındı. Reuters ve Sky news haberlerine göre, Suriye devlet televizyonuna dayandırdığı habere göre, sabah yerel saatle 1 ve 2 cıvarında Suriye hava savunma sistemi 6 füzeyi Humus üzerinde etkisiz hale getirdi. Şam’a atılan 3 füzenin de düşürüldüğü duyuruldu.
Ayrıca yerel muhabir İbrrahim juadeh olayı twitter'dan duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, bölgede kendilerinden kaynaklanan herhangi bir askeri hareketliliğin bulunmadığını açıkladı. Pentagon Sözcüsü Eric Pahond, “Şu anda bu bölgede ABD askeri hareketliliği yok” açıklamasında bulundu.

Suriyeli yetkililer ise saldırıdan İsrail’i sorumlu tuttu. Füzelerin ise Lübnan hava sahasından geçerek Suriye’yi hedef aldığı öne sürülüyor. Bir İsrail askeri sözcüsü 'böyle haberler hakkında yorum yapmıyoruz' dedi.

13 Nisan’da ABD, İngiltere ve Fransa ortak hava saldırısı başlatmış ve Suriye’deki bazı hedeflerin vurulduğu açıklanmıştı.

Geçen yıl da Amerika, seyir füzeleri ile Şaryat Hava Üssü’nü vurmuş, en az 70 kişi ölmüştü.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…