Afrin kent merkezinde binlerce sivil TSK ya da ÖSO tarafından tutuklandı

3 Nisan 2018
Afrin kent merkezinde binlerce sivil TSK ya da ÖSO tarafından tutuklandı

Afrinli sivillerin terk etmek zorunda kaldığı evlerine Doğu Guta'dan tahliye edilen binlerce Faylak el Rahman militanı ve ailelerinin yerleştirildiği bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Savunma Bakanlığı yapılan anlaşma gereği Faylak el Rahman militanlarının  Doğu Guta’dan tahliyelerinin tamamlandığını duyurmuştu. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SOHR), Doğu Guta’dan çıkarılan militanların önce İdlib’e sevk edildiğini ardından Afrin’e getirildiklerini duyurdu.yerel kaynaklara dayandırılarak verilen habere göre binlerce militan ve aileleri, Tükiye’nin Afrin harekatı sonrasında sivillerin terk etmek zorunda kaldığı evlere yerleştirildi.

Haberde, Rusya ile varılan anlaşma gereği Doğu Guta’dan çıkışları sırasında militanlara Suriye Ordusu ve Rusya güçleri tarafından herhangi bir müdahalede bulunmadığı belirtildi.

AFRİNLİLERİN DURUMU KAYGI UYANDIRIYOR
SOHR, Afrin Harekatı sonrasında yerlerini terk etmek zorunda kalan sivillerin durumuna da dikkat çekti. Kentten ayrılan pek çok sivilin Halep’in kuzeyindeki kırsal bölgelere göç etmek zorunda kaldığı ve zor şartlarda hayatlarını devam ettirmeye çalışıldığına dikkat çekildi. SOHR ayrıca Afrin kent merkezinde de binlerce sivilin TSK ya da ÖSO tarafından tutuklandığını da bildirdi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…