CHP'li Özel: Ekmeleddin İhsanoğlu olayı, MHP'nin demokrasiye kurduğu tuzaktı

30 Mart 2018
CHP'li Özel: Ekmeleddin İhsanoğlu olayı, MHP'nin demokrasiye kurduğu tuzaktı

Eğer Ekmeledin bir tuzak idiyse, bu tuzağa düşen CHP genel başkanı ve CHP yönetimi değil mi?  Yine eğer tuzaksa, Kılıçdaroğlu, en son 14 şubat 2018'de 'Ekmeleddin doğru bir seçimdi' sözü unutuldu mu? Yoksa Kılıçdaroğlu özeleştiri mi yaptı?

Kılıçdaroğlu, 3 mayıs 2017 tarihinde NTV'deki programda 'Ekmeleddin İhsanoğlu isminin arkasında durur musunuz geriye baktığınız da doğru bir isim miydi?' sorusunu Kemal Kılıçdaroğlu, ''Dururum tabi doğru bir seçimdi. Dünyada tanınan bir isim, adına uluslar arası ödüller düzenlenen verilen değerli bir insan. Ekmeleddin bey bugün cumhurbaşkanı koltuğunda olsaydı Ortadoğu’da bunların hiç birisi olmazdı.'' şeklinde yanıtlamıştı.. 

Aynı soru bu kez 14 şubat 2018'de basına kapalı meclis grup toplantısında yöentimi eleştiren milletvekilleri tarafından yöneltilmiş, Kılıçdaroğlu yine aynı cevabı vermişti.

CHP Grup başkanvekili Özgür Özel ise, birbuçuk ay sonra Ekmeleddin'in MHP'nin tuzağı olduğunu söylüyor.

**

CHP Grup Başkanvekili Özel, partisinin Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'CHP'nin Dünü, Bugünü, Yarını' konulu panelde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayının kim ve hangi özellikleri olacağıyla ilgili konuşması sırasında bir izleyicinin, "Bir Ekmeleddin İhsanoğlu olayı yaşanacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine Özgür Özel, şunları söyledi:

"Ekmeleddin İhsanoğlu olayı özel bir konjonktürde yaşanmış, Milliyetçi Hareket Partisi'nin demokrasiye kurduğu tuzak, kasis ve o günün şartları… Doğru olsa sonuç bu olmazdı. Demek ki Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir adayımız olmayacak. Bizim adayımız partiden hiç fire vermediği gibi ilk turda beklenenin çok üzerinde bir başarı sağlayarak, esas başarısı da seçime katılım oranını Cumhuriyet tarihinin en yüksek noktasına çıkaracak bir adayımız olmalıdır. Bu iş sadece adayla da bitmez. Seçim güvenliği son derece önemlidir."

'GÖKKUŞAĞI RENKLERİNİN YAN YANA DURDUĞU…'

Özel, özetle şunları söyledi:

"Gökkuşağı, bütün renklerin yan yana durduğu, birbirinin içine ve işine karışmadığı ama bir disiplin ve ahenk içinde birlikte durabildikleri manzara… Önümüzdeki seçimi bir referanduma dönüştürmenin formülü budur. Demokrasiyi savunan, barışı savunan bir gökkuşağı inşasına ihtiyaç var. Bizim için iyi haber şu, bir ittifak tabanda var. Tavanda olup olmayacağına bakacağız. Ama kategori olarak hiçbir şeyi reddetmiyoruz. Bizim önümüze dayatılan riskleri, yapılan sistem mühendisliğini kurulan tuzakları ve oradan kimlerin nasıl nemalanmak istediğini biliyoruz. O yüzden böyle birbirinin işine ve içine karışmayan, yan yana durabilen, aynı hedefe yönelmiş, barış, kardeşlik, demokrasi… Savaş meydanlarında kurulmuş parti diyoruz. Yaptığı iş saraydaki yetkileri halka vermesi ve onun tecelligahı olarak da bir büyük Millet Meclisi olmuş. Şimdi o meclisteki yetkilerin saraya devri tartışması var. Buna karşı çıkan herkesle, Türkiye'nin geleceğine inanan herkesle birlikte olmamız lazım."

Özel, boykot tartışmaları için ise "Boykot, önemli bir silah, ama son silah, son çare, son ihtimal" ifadelerini kullandı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…