Preet Bharara ile Michael Rubin hakkında yakalama ve kırmızı bülten talebi

28 Mart 2018
Preet Bharara ile Michael Rubin hakkında yakalama ve kırmızı bülten talebi

Rıza Sarrafı tutuklatan Eski New York Güney bölgesi savcısısı Bharara ve neconlardan Rubin hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görevini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, 17/25 Aralık 2013 tarihinde ve ABD de ki küresel ikiz Kumpas davası üzerinden Yargıyı aracı kılmak suretiyle darbeye teşebbüs” suçlarını işledikleri iddiasıyla yakalama emri düzenlenmesi istendi.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılandığı sırada Reza Zarrab’ın savcılıkla işbirliği yapması sonrası davanın tutuklu tek sanığı olarak kalan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atillahakkındaki karar 11 Nisan’da açıklanacak.

Açıklanması beklenen karar öncesinde ise Türkiye’de dikkat çeken bir talep geldi. ‘Fetullahçı Terör Örgütü İle Sivil Mücadele Platformu’ Avukatı Burak Bekiroğlu, eski New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara ve Michael Rubin’in de aralarında olduğu isimler hakkında yakalama talebiyle savcılığa başvurdu.

Odatv’de yer alan haberde başvurunun hangi savcılığa yapıldığı belirtilmiyor. Haberde, dilekçede şüpheli olarak ifade edilen Preet Bharara, Michael Rubin, Faruk Taban, Kemal Öksüz, Emre Çelik ve Zafer Akın hakkında, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görevini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, 17/25 Aralık 2013 tarihinde ve ABD de ki küresel ikiz Kumpas davası üzerinden Yargıyı aracı kılmak suretiyle darbeye teşebbüs” suçlarını işledikleri iddiasıyla yakalama emri düzenlenmesi istendiği ifade ediliyor.

Başvuruda ayrıca kararın bir örneğinin kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na gönderilmesi ve Dışişleri Bakanlığı’na difüzyon mesajı çekilmesi talep ediliyor.

Dilekçede şüpheliler ise şu şekilde yer alıyor:

“Kemal Öksüz: ABD’deki FETÖ çatı kuruluşu TCAE başkanı,

Faruk Taban: ABD’deki FETÖ çatı kuruluşu TAA başkanı ve aynı zamanda ABD de Halk Bankası davasına bakan yargıç Richard Berman’ı Türkiye’ye getiren kişi

Emre Çelik: ABD FETÖ Çatı Kuruluşu Rumi Forum Başlanı

Zafer Akın: ABD FETÖ Çatı Kuruluşu TCC başkanı

Tüm bu kuruluşların onursal başkanı Fethulah Gülen”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 18 Kasım 2017’de Preet Bharara ile Joon H. Kim hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…