MESAM'a atanan kayyuma sanatçılardan tepki: Dışı sanatçı içi çöplük olan...

6 Mart 2018
MESAM'a atanan kayyuma sanatçılardan tepki: Dışı sanatçı içi çöplük olan...

 Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) yönetim kuruluna kayyum atanmasına sanatçılardan sert tepki geldi.

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) yönetim kuruluna Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kayyum atandı.  Kayyum ekibinin başına, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın en sevdiği şarkıcı Yavuz Bingöl getirildi.  MESAM'a kayyum atanmasına Erdal Erzincan, Sabahat Akkiraz, Ferhat Tunç, ve Tolga Sağ'dan sert tepki geldi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Erdal Erzincan, "Orhan Gencebay dinlemeden ve hiç dikkate almadan 40 yıl boyunca bağlamayı taşımanın da başka bir onuru varmış. Şimdi bunu doyasıya yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Sabahat Akkiraz da "Sanatçının en tiksindiğim modeli; sanatıyla, mesleğiyle, işiyle değil yancılığı, yalakalığı ile çanak yalayarak,dışı sanatçı içi çöplük olan modeldir" açıklamasında bulundu.

Sanatçı Ferhat Tunç ise: " Ülke tarihinde ne böyle bir hukuksuzluk, ne de böyle bir zorbalık görülmüş değil. MESAM’ın meşru bir yönetimi var ve bu yönetim 18 Mart tarihinde kongre kararı almış zaten. Yavuz Bingöl’lü atadıkları bu kayyım, kongreyi sabote amaçlıdır. Yalaka takımına iktidarın kıyak geçmesidir " sözleriylere tepki gösterdi. 

Sosyal medyadan bir tepki de Tolga Sağ'dan geldi: " Bugün MESAM'a, yarın canlarının istediği her yere kayyum atayıp, kendilerine muhalif masaları makam hırsları için her türlü hukuksuzluğu göze alabilecek insanlarla dolduracaklar.  Genel kurulda tekrar hakedenleri yönetime getirmek de bizim boynumuzun borcu olsun o zaman.. "

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…