Erdoğan’ın ‘yazlık sarayı’ için 40 bin ağaç kesildi!

2 Mart 2018
Erdoğan’ın ‘yazlık sarayı’ için 40 bin ağaç kesildi!

HA ROMA'YI YAKMIŞSIN HA 40 BİN AĞAÇ KESMİŞSİN --AKP genel başkanı ve CB Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesi Okluk Koyu'ndaki yapımı devam eden 'yazlık sarayı' için 40 bine yakın sığla ve çam ağacı kesildi. 

Durumu protesto etmek isteyen Marmaris Kent Konseyi öncülüğündeki STK’ler jandarma engeline takıldı. Damperli kamyon ile yolu kesen jandarma çevrecilere basın açıklaması yaptırmayacaklarını açıkladılar.

Cumhuriyet’ten Deniz Işık’ın haberine göre yaşanan ağaç katliamına dikkat çekmek için basın açıklaması yapmak isteyen Marmaris Kent Konseyi öncülüğündeki 24 STK’ye jandarma ekipleri izin vermedi. 

SİT derecesinin düşürülmesine karşı dava açtıklarını ifade eden Marmaris Kent Konseyi Başkanı Necmettin Yankol, “Derece düşürülmesine karşı açtığımız dava sürerken inşaat çalışmaları da devam ediyor. O bölgeden ağaç kesimi yapıldığına dair sürekli telefonlar geliyordu. Biz de 24 STK ile bölgede yaşananlara dikkat çekmek için 25 Şubat Pazar günü basın açıklaması yapmaya karar verdik” dedi.

Çevrecilere GBT, şoförlere 4 bin TL ceza

110 kişinin bölgeye hareket etmek için otobüslere bindiği aktaran Yankol polis tarafından karşılaştıkları engelleri de anlattı. Otobüslere binmeden çevreciler video çekildi. Marmaris çıkışında trafik polisleri tarafından durdurulan yurttaşlara GBT yapıldı, şoförlere 4 bin TL’ye yakın para cezası kesildi.

Basın açıklaması yaptırmayacağız

Yine de basın açıklaması yapmaya kararlı olduklarını belirten Marmaris Kent Konseyi Başkanı Yankol, Okluk Koyu kavşağı Yeşilbelde bölgesinde ise jandarma ile karşılaştıklarını söyledi. Damperli kamyon ile yolu kesen jandarma çevrecilere basın açıklaması yaptırmayacaklarını açıkladılar.

Merkeze kadar emniyet güçleri eşliğinde geldiklerini söyleyen Yankol, yeniden basın açıklaması için çalışmalarda olduklarını ifade etti. 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…