Afrin'de asker kaybıyla ilgili çelişkili rakamlar

2 Mart 2018
Afrin'de asker kaybıyla ilgili çelişkili rakamlar

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi dünkü çatışmada 15 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

TSK, Afrin'de dün yaşanan çatışmada 8 askerin hayatını kaybettiğini, 13 askerin de yaralandığını duyurmuştu. Ancak çatışmada hayatını kaybeden ve yaralanan asker sayısı hakkında değişik rakamlar geliyor.  

TSK ve bağlı grupların ilerlemesi esnasında Kel Tepe bölgesinde bulunan tünellerden 80-100 kişilik YPG'li grup çıkmış, ellerindeki ağır silahlarla PÖH, JÖH ve koruculardan oluşan timlere saldırmaya başlamıştı .TSK ve bağlı güçlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ölenler ve yaralananlar olmuştu.

Artı-Haber'in SOHR sitesinden aktardığı haberde, Suriyeli muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SOHR) çatışmada 15 Türkiye askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. SOHR dünkü çatışmada yaşamını yitiren 15 askerle birlikte Afrin Harekatı'nın başlamasından itibaren ölen Türkiye askerlerinin sayısının da 60'a yükseldiğini duyurdu. 

Hawar Haber Ajansı (ANHA) ise yerel kaynaklara dayanarak çatışmada 30'dan fazla askerin hayatını kaybettiğini duyurdu. ANHA, bir hastanenin kayıtlarına dayanarak  çatışmada hayatını kaybeden biri ÖSO mensubu 12 asker ile yaralı 25 asker ve 2 ÖSO üyesinin isimlerini yayınladı.  

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…