Soy ağacından sonra şimdi de e-mezar: Bilgileri gir, Fatiha oku!

1 Mart 2018
Soy ağacından sonra şimdi de e-mezar: Bilgileri gir, Fatiha oku!

(DİKKAT! BU BİR ZAYTUNG HABERİ DEĞİLDİR) 'MEVTA NO' UYGULAMASI --Soyağacı sorgulama sisteminin e-devlette uygulamaya konulması ile milyonlarca kişi sorgulama yapmak isteyince site çökmüş ve bir süreliğine uygulama askıya alınmıştı. Vatandaşlar, soyağacı sorgulamasının ardından 'şehit' olan yakınlarını öğrenmek için Savunma Bakanlığı'nın 'şehit sorgulama' sistemine yüklendi.. Ama..

'Şehit sorgulama' uygulaması da çöktü ve sistem askıya alındı. Yeni bir uygulama daha başladı. Uygulamanın adresi ise AKP'li Sivas Belediyesi.

Hürriyet'te yer alan habere göre belediye, akıllı şehircilik uygulamaları kapsamında geliştirdiği yazılımla bilmeyenler dedelerinin mezarını internet üzerinden öğrenebilecek. Habere göre mezarın fotoğrafına da bakarak Fatiha okuma imkanı bulabilecekler.

Haberde, "vatandaşlar akrabalarının mezarının resmini görüyor ve ekran başından Fatiha okuyabiliyor. Bir çok kişi yakınlarının mezar yerini öğrenmek için şimdiden sisteme akın etmiş durumda" ifadelerine yer veriliyor.

e-mezar

Sistemde Sivas’ın en büyük mezarlıklarından biri olan Tekke Mezarlığı verilerinin mevcut olduğu ve dileyenlerin mezarlık.sivas.bel.tr isimli web sitesine  girerek kimlik numarası, mevta numarası, ad, sokak, anne veya baba isimlerini doldurarak mezar yerlerini tespit edebileceği belirtiliyor.

mezar

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…