Halkevleri'ne BARIŞ operasyonu: Çok sayıda kişi gözaltında

22 Şubat 2018
Halkevleri'ne BARIŞ operasyonu: Çok sayıda kişi gözaltında

Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyesi sabah saatlerinde evlerinde düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Ankara polisi sabah erken saatlerde çok sayıda eve baskın düzenledi. Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ve Halkevleri üyeleri Ali İmam Aydoğan, Gülşah Öztürk, Cumhur Yavuz, Furkan Bircan, Necla Vuranok, Durak Soyaslan, Sedat Çakmak ve Öğrenci Kolektifleri’nden Tankut Serttaş, Meziyet Yıldız ve Eylem Esen Arabacı evlerine düzenlenen baskınların ardından gözaltına alındı. Polisin elinde 17 kişilik bir liste olduğu öne sürülüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, gözaltılara ilişkin şöyle denildi: “Sosyal medya üzerinden  ‘Zeytin Dalı Operasyonunu’ protesto bahanesiyle halkı solkağa dökmek ve çatışma çıkarmaya çalışanlar hakkında  geniş çaplı soruşturma başlatıldığını daha önceden duyurmuştuk. Bu soruşturma kapsamında 12 kişi hakkındaki gözaltı işlemlerine devam edilmektedir.”

Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Kutay Meriç’in barışı savunan sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanmasının ardından Ankara dahil olmak üzere çok sayıda kentte eylemler düzenlenmiş, 20 Şubat akşamı Ankara’da düzenlenen eylemde polis müdahalesine rağmen Sakarya ve Meşrutiyet caddelerinde ve Konur Sokak’ta protestolarını sürdüren Halkevi üyeleri arasından gözaltına alınanlar olmuş ancak o gece bırakılmışlardı.

HALKEVLERİ MEMLEKETTİR
Halkevlerine yönelik polis operasyonuna CHP Milletvekilleri Ali Şeker, Orhan Sarıbal ve Niyazi Nefi Kara sosyal medyadan #HalkevleriMemlekettir diyerek tepki gösterdi.

dwngpr7xcaagi8p.jpg

Sendka.org'da yayınlanan basın açıklaması:

“Halkevleri memlekettir, memleketi susturamazsınız”
Bu sabah saatlerinde Ankara’da Halkevleri Eş Genel Başkanımız Dilşat Aktaş ve çok sayıda üyemiz polis operasyonu ile gözaltına alındı.

Antalya’da Merkez Yürütme Kurulu üyemiz Kutay Meriç’in tutuklanmasının ardından Halkevleri olarak sözümüzü sokakta söyledik: “Talimat memleketi susturma talimatıdır. Halkevleri memlekettir, memleketi susturamazsınız”. Tekrarlıyoruz: Susturamayacaksınız!

Halkevleri, bu halka ait 86 yıllık onurlu bir tarih ve gelecektir. Bu halk ne tarihini savunmaktan ne de geleceğini kendi elleri ile kurmaktan vazgeçecek!
Halkevleri, bu memleketin tüm ilerici birikiminin, düşünceyle, sanatla, kültürle yarattığı aydınlanma değerleri; halkın yüzlerce yıllık tebaadan yurttaşlığa geçiş mücadelesidir. Bu halk yarattığı hiçbir zenginlikten vazgeçmeyecek, kimsenin kulu olmayacak!

Halkevleri, eğitimden sağlığa, barınmadan enerjiye halkın hakları, insanca yaşam mücadelesi, ülkenin dört bir yanında doğanın ve kentlerin korunması mücadelesidir. Bu halk haklarını savunmaktan, doğasını, yaşamını korumaktan vazgeçmeyecek!

Halkevleri, kadınların özgür ve eşitlik mücadelesi, çocukların özgürce yaşama ve mutluluk hakkının savunulmasıdır. Kadınlar kimseye itaat etmeyecek, bu halk çocuklarının mutluluğunu, güvenliğini canı pahasına koruyacaktır!

Halkevleri, laiklik, eşitlik, özgürlük ve barıştır! Kimsenin kuşkusu olmasın bu halk yeni bir ülkeyi bu değerler etrafında kuracaktır.
Halkevleri, 1950’in baskı rejimini, 12 Mart faşizmini, 12 Eylül faşizmini hedefi oldu, dimdik ayakta kaldı. Çünkü Halkevleri halktır, memlekettir!

Halkevleri susmaz, memleket susmaz!

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…